Traian Basescu, profunde regrete dupa moartea lui Wilfried Martens, presedintele PPE

Traian Basescu a transmis condoleante scrise Majestatii sale Regele Philippe al Belgienilor si presedintelui interimar al Partidului Popular European, Joseph Daula, dupa moartea presedintelui PPE, Wilfried Martens.

“Am aflat, cu profunda tristete, vestea disparitiei marelui om politic si de stat cu vocatie autentic globala care a fost Wilfried Martens. Este o pierdere ireparabila pentru natiunea belgiana, pe care a servit-o cu devotament in vremuri deosebit de dificile, pentru Uniunea Europeana, al carei proiect de integrare i-a solicitat cu prioritate efortul de conceptie si actiune, pentru miscarea politica de centru-dreapta din interiorul si exteriorul Uniunii Europene, pe care a ridicat-o la statura de principala forta politica apta sa serveasca interesele cetatenilor”, este mesajul lui Traian Basescu transmis intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului se inclina cu respect in fata performantei dovedite ale lui Wilfried Martens la conducerea PPE.

“Este gratie muncii sale neobosite ca PPE a fost constant cel mai important partid din Uniunea Europeana din anul 1999. Este meritul domniei sale ca resursele acestei formidabile constructii politice au constituit principala sursa de politici pentru cetatenii europeni si de lideri pentru institutiile Uniunii, de numele multora dintre acestia fiind legate marile reforme recente ale Uniunii Europene. (…) Ma inclin cu respect in fata performantei sale de a se fi aflat timp de 23 de ani la conducerea PPE si a rezultatelor pe care acest partid le-a obtinut multumita leadership-ului sau vizionar”, se mai arata in acelasim comunicat.