TRAIAN BASESCU, RECLAMAT la CNCD pentru declaratiile despre “CLANURILE DE ROMI”

Presedintele TRAIAN BASESCU a fost din nou RECLAMAT la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), de organizatia Romani CRISS, dupa ce a facut joi o serie de declaratii privind “CLANURILE DE ROMI”.

Romani CRISS a depus o noua plangere la CNCD prin care solicita sanctionarea presedintelui TRAIAN BASESCU pentru “atacurile rasiste” la adresa romilor, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

In continuare, ONG-ul reproduce declaratia de miercuri a presedintelui: “CLANURILE DE ROMI au protectie politica, care, de regula, este insotita si de protectie a institutiilor statului care vizeaza lupta impotriva crimei organizate si acesta a fost motivul pentru care in CSAT s-a emis hotarare speciala care vizeaza lupta impotriva crimei organizate inca din anul 2009. La vremea aceea, crima organizata la nivel local era inca o problema neatinsa. Dupa hotararea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, politie, DGIPI, care au inceput lupta impotriva acestor clanuri si convingerea mea este ca statul va castiga lupta cu aceste CLANURI”.

Citeste si: CNCD a inregistrat in 2013 un numar RECORD de petitii si a aplicat cele mai multe AMENZI

“Romani CRISS se exprima in mod explicit in favoarea aplicarii legii si a combaterii crimei organizate. Acest lucru trebuie sa aiba loc pentru toti suspectii, indiferent de culoarea pielii sau de culoarea politica. Insa, discursul presedintelui este foarte periculos pentru ca prezinta romii ca infractori”, mai spune organizatia in comunicat.

Potrivit ONG-ului, din afirmatiile presedintelui rezulta ca la nivelul CSAT a fost adoptata in anul 2009 o strategie de lupta impotriva crimei organizate la nivel local, iar seful statului sugereaza ca aceasta strategie vizeaza CLANURILE DE ROMI, clanuri care beneficiaza de protectie politica.

Citeste si: TRAIAN BASESCU a PIERDUT procesul cu CNCD pentru declaratiile despre romii nomazi

Presedintele Traian Basescu a fost amendat, in 10 februarie, de CNCD, pentru declaratiile facute in noiembrie 2010, la Ljubljana, privind ROMII NOMAZI, despre care a afirmat ca “multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura”.

“Reclamatul a fost sanctionat cu amenda contraventionala in cuantum de 600 lei. Colegiul director a aplicat aceasta amenda, tinand cont de faptul ca presedintele Traian Basescu nu se afla la prima fapta de discriminare”, se arata intr-un comunicat al consiliului.

Presedintele a fost reclamat la CNCD, pentru aceste afirmatii, de asociatia Romani CRISS.