TRAIAN BASESCU: REPUBLICA MOLDOVA si ROMANIA se pot UNI prin REFERENDUM

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat duminica seara la postul B1 TV ca singura solutie de intrare a REPUBLICII MOLDOVA in Uniunea Europeana este UNIREA de facto cu ROMANIA.

In aecst sens, ar trebui realizat REFERENDUM, atat in REPUBLICA MOLDOVA, cat si in ROMANIA. Oamenii politici de la Chisinau ar trebui sa demareze un asemenea proiect, a subliniat fostul sef al statului.

Citeste si: VLADIMIR JIRINOVSKI, declaratie SURPRINZATOARE: MOLDOVENII sunt ROMANI! Noi, rusii, le-am dat numele de MOLDOVENI, dar ei sunt ROMANI!

”Nimeni nu va recunoaste, dar in termeni reali, politicienii romani au abandonat sustinerea fortelor democratice din Republica Moldova. Solutia Republicii Moldova de intrare in UE este unirea de facto cu Romania, prin referendum in Republica Moldova si Romania, si modificarea Constitutiei. UE si NATO si-au atins limitele maxime. Daca se face prin referendum, nimeni nu are ce sa spuna. In primul rand, oamenii politici de la Chisinau trebuie sa propuna asta. Eu nu sunt un filorus. Dar nu avem certitudinea unui rezultat la un referendum in Republica Moldova”, a declarat fostul sef al statului.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, despre CARTEA lansata de ADRIANA SAFTOIU: Sunt MULTI AMARATI in ziua de azi

Fostul presedinte a mai declarat ca in momentul de fata riscam un conflict in Balcani. “In sudul Romaniei este Macedonia care are un Guvern ce trebuie sa plece imediat.  Sa treaca imediat la implementarea reformelor, sa semneze tratul cu privire la frontiere. Riscam in momentul de fata un conflict in Balcani. Balcanii se aprind ca pulberea chinezeasca si as fi vrut ca politica externa romaneasca sa fie atenta la acest lucru”, a spus TRAIAN BASESCU.

“De multe ori, interesele noastre de securitate nu sunt convergente cu ale Germaniei, ci cu ale Statelor Unite. Relatia cu Germania nu trebuie sa puna sub semnul intrebarii parteneriatul strategic cu Statele Unite”, a mai spus fostul presedinte.

Sursa foto: hotnews.ro