Traian Basescu: Republica Moldova va reusi in drumul spre UE cu sau fara ajutorul Romaniei

Presedintele Traian Basescu a ajuns la Chisinau direct de la Summit-ul de la Vilnius, acolo unde a asistat la momentul istoric de semnare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeana (UE).

Traian Basescu a declarat in scurta conferinta de presa sustinuta la aeroportul din capitala vecina ca este convins ca Moldova va reusi in drumul spre UE, cu sau fara ajutorul Romaniei, pentru ca cetatenii acestei tari isi doresc acest lucru.

“Romania multumeste cetatenilor din Republica Moldova, guvernului Filat, guvernului Leanca si tuturor cetatenilor care au sustinut acest drum catre UE. Cu certitudine, incepem sa ne intalnim in UE”, a spus Basescu.

“Eu o simt in suflet, tot timpul am avut parca un regret, uneori si sentimentul ca am fi putut face mai mult, romanii erau in UE iar romanii de partea cealalta parte nu erau inca. Acum ati pornit pe acest drum si va doresc sincer mult succes”, a mai spus Traian Basescu, in scurta declaratie de presa.

La randul sau, presedintele moldovean Nicolae Timofti a multumit Romaniei pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in demersul de apropiere de UE.

Traian Basescu va participa la receptia oferita de Ambasada Romaniei din Chisinau cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Sursa foto: presidency.ro