Traian Basescu respinge Codul Penal: Aceasta modificare inseamna 10 ani de regres

Traian Basescu a luat in aceasta seara o decizie asteptata cu privire la noile modificari din Codul Penal. Seful statului anunta politicienii USL ca va trimite legea in Parlament.

Presedintele Romaniei considera ca modificarile din Codul Penal nu sunt altceva decat o incercare a parlamentarilor de a fugi de efectele Justitiei:

“Modificarile la Codul Penal sunt dramatice si darama 10 ani de munca a instiitutiilor anticoruptie, fie ca vorbim de ANI sau de DNA.

Daca un membru al Parlamentului se afla constituit ca parte a unui grup infractional, in cazul in care parlamentarul respectiv nu primeste aprobare de ridicare a imunitatiii, cum se obisnuieste la noi, nimeni din grupul infractional nu mai poate fi anchetat.Pare o prevedere cu dedicatie.

Camera Deputatilor modifica articolul 147 din Codul Penal in care constata ca presedintele Romaniei, senatorii, deputatii, nu sunt functionari publici. Le multumesc ca s-au gandit si la mine, dar nu am nevoie de aceasta prevedere! Nici ei nu au nevoie! Voi trimite legea inapoi la Parlament.

Scotand presedintele,senatorii,deputatii si pe cei fara contracte de munca, primarii, consilierii, din categoria functionarilor publici, practic nu mai pot fi loviti nici de situatiile de incompatibilitate, nu mai pot fi anchetati de DNA si se protejeaza domniile lor si de emiterea unor hotarari care li s-ar potrivi lor sau familiilor lor. Sa zicem atribuiri de contract pe bani publici.

Aceasta modificare inseamna 10 ani de regres! ANI si DNA incepusera sa functioneze. Efectele modificarilor de astazi sunt dezastruoase din punct de vedere al credibiliatiii Romaniei.

Un presedinte prin definitie este un inalt functionar care este la dispozitia serviciului public. Un senator sau un deputat este parte a unei puteri in stat. Parlamentul nu este un butic. Nu putem confunda Parlamentul cu un butic din Gara de Nord. Deputatii si senatorii nu se vor functionari, dar beneficiaza de masina, de sofer, de cazare, de pasaport diplomatic. Cand trebuie sa raspundem in faza legii, vrem sa fim considerati buticari! Nu se poate!”, a declarat seful statului intr-o conferinta de presa organizata marti seara la Palatul Cotroceni.