Traian Basescu: Revizuirea Constitutiei, un risc de blocare a statului

Basescu nu intrevede riscul sa fim atacati de Rusia, dar atentioneaza: Romania nu trebuie sa mai aiba niciodata granita cu Rusia!

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat ca revizuirea Constitutiei “blocheaza statul” si face ca Legea fundamentala sa nu mai semene cu “Legea Legilor”. Acest atac l-a vizat in mod direct pe Crin Antonescu, presedintele Senatului si presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei.

Interesant este ca acest eveniment s-a petrecut in momentul in care cei doi se aflau impreuna la ceremonia de investirea celor trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale, atacul-declaratie al lui Basescu determinandu-l pe Crin Antonescu sa paraseasca sala.

“As privi spre viitorul apropiat. In mainile Curtii Constitutionale va fi noua Constitutie a Romaniei. Nu preget sa mentionez ca in momentul de fata si-a pierdut rostul de a fi revizuita. Singurul element care a stat la baza revizuirii Constitutiei a fost legat de politica de simplificare a statului si de a răspunde referendumului din 2009. As spune ca ce se intampla acum cu revizuirea Constitutiei este un risc de blocare a statului” a declarat Traian Basescu.

Sursa foto: ghimpele.ro