TRAIAN BASESCU: ROMANIA nu trebuie sa abandoneze obiectivul aderarii la ZONA EURO in 2019

ROMANIA nu trebuie sa abandoneze obiectivul aderarii la ZONA EURO la 1 ianuarie 2019, altfel va ramane o tara de categoria a doua, Guvernul Ciolos avand un rol decisiv cu privire la acest parcurs, afirma fostul presedinte TRAIAN BASESCU.

“Este esential ca ROMANIA sa continue a-si respecta angajamentele rezultate din Tratatul Fiscal asa cum au fost convenite cu Comisia Europeana (pentru 2016 deficit bugetar 1,2% + 0,25% pentru componenta autohtona la finantarea proiectelor cu bani europeni), in asa fel incat obiectivul de a adera la ZONA EURO la 1 ianuarie 2019 sa nu fie abandonat. In mod clar, prin politicile fiscale si salariale, Doctor Ponta abandonase acest obiectiv. Altfel, riscam sa ramanem intre tarile de categoria a doua si asta depinde de noi. Solutie mai buna decat UE nu avem. Guvernul lui DACIAN CIOLOS are aici un rol decisiv”, a scris TRAIAN BASESCU, duminica, pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: BASESCU: ROMANIA INDEPLINESTE TOATE CRITERIILE PENTRU A FI TINTA A UNUI ATAC TERORIST

In sprijinul pozitiei sale, TRAIAN BASESCU sustine ca, la aceasta ora, sunt destule guverne care cauta solutii pentru a restrange spatiul real al Uniunii Europene, utilizand criterii de genul adoptarii sau nu a monedei euro sau prezenta sau nu in spatiul Schengen.

“Spatiul Schengen urmeaza sa fie supus unei reforme extrem de severe in lunile urmatoare, deci aici putem spune ca se va produce o realiniere a sanselor. Aderarea la moneda euro va ramane insa un criteriu fundamental pentru incadrarea tarilor in categoria I sau in randul tarilor de categoria a doua”, considera TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: realitatea