Traian Basescu: “Romania, un mare furnizor de inteligenta. 90% din tineri aleg calculatorul, nu sapa”

Prezent sambata la gala de premiere a “Entrepreneurship 2014”, un maraton de programare IT la care au participat 50 de studenti, presedintele Romaniei a declarat ca Romania este un mare furnizor de inteligenta.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat la gala “Entrepreneurship 2014” de la Brasov ca tara noastra este un mare furnizor dee inteligenta, care este o resursa mai valoroasa decat aurul de la Rosia Montana sau gazele de sist, adaugand ca Romania poate deveni un campion al modernizarii in regiune.

In cuvantul tinut in fata participantilor de la “Maratonul IT”, presedintele a subliniat ca modernizarea informatizarii este una dintre solutiile recuperarii decalajelor intre Romania si celelalte state membre UE. “Astazi dascalii vor pune laurii pe capul castigatorilor. Evenimentul arata doua lucruri: inteligenta si generozitate (…) Programele pe care le-ati realizat vor fi daruite UE pentru a fi distribuite, implementate, in orice alt stat al UE”, a afirmat presedintele.

Citeste si: Traian Basescu nu il gratiaza pe Gigi Becali

Ca si in alte randuri, Traian Basescu a subliniat ca in Romania exista cadrul necesar ca o industrie IT sa se dezvolte in cele mai bune conditii, reamintind ca viteza Internetului in tara noastra este in topul celor mai mari din lume. “Avem un sistem fiscal pentru companiile IT favorabil si, cel mai important lucru, inteligenta si placerea tinerilor romani de a se afla in fata unui calculator. In 90% din cazuri, daca le pui in fata o sapa si un calculator, vor prefera sa se aseze in fata calculatorului. Nativ ne indreptam catre o munca intelectuala si mai putin catre dat cu sapa”, a mai spus presedintele razand, adaugand apoi: “Slava Domnului ca avem 10% care se indreapta si catre datul cu sapa”.

La final, presedintele i-a felicitat pe toti participantii la aceasta “intrecere a mintii” care a avut loc la Brasov, subliniind care este rezultatul competitiei: “De la cateva zeci de tineri, solutii pentru o jumatate de miliard de cetateni ai UE”.