Traian Basescu: Romanii nu au drepturi in Ungaria, cum are minoritatea maghiara in Romania

Traian Basescu a comentat, in aceasta seara, atacul liderului Jobbik, Vona Gabor, care spunea ca politicienii romani se umplu de ridicol vorbind despre actiuni extremiste ale partidului sau in Romania.

Intrebat daca politicienii romani fac un joc politic impotriva maghiarilor din Transilvania, seful statului a raspuns: “Joc politic antimaghiar fac liderii maghiari care vin in Romania si ne spun cum sa ne organizam  administrtaiv, cum sa ne purtam cu cetatenii romani, fie ei si de etnie maghiara. Nu cred ca romanii au drepturi in Ungaria, cate are minoritatea maghiara in Romania. Eu nu pot fi suspectat de lipsa de respect pt minoritateamaghiara”, a spus presedintele Romaniei la

Presedintele Basescu ii transmite lui Vona Gabor sa dea lectii politice in tara sa: “Lectii de la politicieni maghiari nu primim. Sa fie convins domnul presesdinte al Jobbik ca stim foarte bine activitatea politica a sa, declaratiile sale antisemite”, a explicat Basescu.

Citeste si: JOBBIK le raspunde lui Basescu si Ponta pe Facebook si se dezice de orice incident produs la Targu Mures

Seful statului a anunta ca maine Guvernul sau Ministerul de Interne va anunta ce sanctiuni vor fi impuse extremistilor maghiari care se afla, in aceste zile, pe teritoriu romanesc.

“Am avut o analiza extrem de consistenta cu primul ministrui cu ministrul de Interne si cu ministerul de Externe. In ceea ce ne priveste, obiectivul este ca oamenii politici maghiari sa nu utilizeze perioadele de campanie electorala pentru a face declaratii care contravin Constitutiei Romaniei, statului de drept.

Si noi politicienii romani am facut campanii electorale si in Italia, Spania, Franta, in randul cetatenilor romani cu drept de vot. Niciodata nu mi-a permis sa spun in Spania, ca exemplu,  ce sa faca cei din Catalunya, sau sa am abordari separatiste.

Rugamintea mea este sa aiba in vedere ca statul roman nu va tolera mesaje care sa contravina Constitutiei Romaniei. Oricine poate fi expulzat de pe teritoriul Romaniei, daca nu respecta legile din Romania”, a incheiat subiectul presedintele Basescu.