TRAIAN BASESCU: SCUTUL facut de parlamentari in jurul lui SOVA este o noua ”MARTE NEAGRA”

Traian Basescu

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a comentat miercuri, la iesirea de la sediul PMP, faptul ca DAN SOVA a fost salvat de votul dat marti in Senat cu privire la cererea DNA de incuviintare a arestarii sale.

BASESCU se declara surpins de numarul mare al absentilor de la PNL, ceea ce, in opinia sa, demonstreaza ca a existat „o intelegere” in Senat.

”Ce ma surprinde este numarul mare de absenti de la PNL, ceea ce arata ca o intelegere a existat. 11 absenti este prea mare pentru un vot important. (…) Eu judec relatia Parlament-justitie, nu Parlament cu parlamentarii”, a spus traian BASESCU.

Fostul presedinte sustine ca scutul facut de sentori in jurul lui DAN SOVA reprezintia o noua ”marte neagra”.

CITESTE SI: BASESCU, despre fostul membru CSM, ADRIAN TONI NEACSU: MINTE CU NERUSINARE

”Daca PNL venea cu 8 oameni in plus era 72 la 74, ceea ce il lasa pe domnul sova sa mearga in fata justitei. Scutul facut de parlamentari in jurul lui sova este o noua ”marte neagra” si este semnalul definitiv al razboiului dus de clasa politica impotriva justitiei. si eu am unele nemultumiri, dar de aici pana la a atrece la demolarea justitie este o cale lunga. Justitia se afla intr-un moment de cumpana, in care majoritatea politicienilor vor sa o aduca sub un control, intr-o intelegere intre PNL si PSD. Justitia a facut progrese enorme din 2004 pana in 2014, iar problemele pe care le are trebuie duse mai departe pana la diminuarea lor”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Referitor la reactia lui KLAUS IOHANNIS in acest caz, fostul sef al statului a declarat ca presedintele ar trebui sa profite de popularitatea pe care o are pentru a adresa mai multe mesaje cetatenilor.

CITESTE SI: BASESCU, despre cazul SOVA: Pentru UDREA s-au facut 3 cereri de ARESTARE in 2 ore. Parlamentul lucreaza POLITIC

”Dupa mine, un presedinte trebuie sa profite de popularitatea pe care o are pentru a da mesaje directe in spatiul public. Modalitatea aleasa de domnul Iohannis nu este problema mea. Romanii trebuie sa stie care este opnina presedintelui”, a spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto www.gandul.info