Traian Basescu se intalneste maine cu membri CSAT. UPDATE

Traian Basescu a convocat o sedinta cu membri Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. La intrevederea care va avea loc maine, seful statului se va consulta cu privire la bugetele pe 2014 din cadrul institutiilor care vizeaza securitatea nationala.

Astfel, se vor pune la punct detaliile cu privire la resursele financiare pe care SRI si SIE le vor avea la dispozitie anul viitor. “Pe ordinea de zi a sedintei CSAT se afla propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala”, se arata in comunicatul Presedintiei, publicat pe site, in care se mentioneaza si ca aceasta va avea loc la ora 15:00.

Intalnirea vine la cateva zile dupa ce directorul SRI, George Maior, a facut un apel la politicieni sa nu implice serviciile secrete in lupta politica.

Liderul liberal, Crin Antonescu, declarase ca ar exista presiuni din partea unor oameni influenti din servicii pentru ca Victor Ponta sa candideze la alegerile prezidentiale.

”Nu vreau sa comentez niste aspecte care tin de aceasta foarte interesanta dinamica politica interna, asa cum mentionez adesea si in cadrul comisiei, suntem o institutie neutra si independenta, evident am mai spus-o public nu dorim sa fim atrasi, desi unii doresc sa faca acest lucru, in acest proces electoral care se deschide in 2014 in legatura cu presedintia”, a reactionat Maior.

Presedintia a dorit sa puna capat speculatiilor, care vorbeau despre rea vointa din partea sefului statului, care ar fi convocat sedinta CSAT chiar la ora la care cabinetul Ponta are programate intalniri bilaterale cu delegati din Polonia, Slovacia, Cehia si Albania.

“Convocarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de maine, 26 noiembrie, a fost facuta inca de lunea trecuta, 18 noiembrie, si cu acordul prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, care este si vicepresedinte al CSAT.

Caracterul de urgenta al sedintei este dat de faptul ca bugetele institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale trebuie avizate de CSAT inainte de votarea bugetului pe anul 2014 in Parlamentul Romaniei. Bugetul a fost depus la Camera Deputatilor, camera decizionala, abia luni, 18 noiembrie, adica ziua in care s-au facut si demersurile pentru convocarea sedintei”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea