TRAIAN BASESCU si GABRIELA FIREA negociaza inchiderea DOSARULUI de AMENINTARE

TRAIAN BASESCU si GABRIEL FIREA au semnat un contract de mediere, dupa ce fostul sef al statului a apelat la un mediator pentru stingerea conflictului dintre cei doi.

GABRIELA FIREA l-a acuzat de SANTAJ pe TRAIAN BASESCU, insa procurorii de la Parchetul General au schimbat incadrarea faptei, fostul presedinte fiind acuzat de AMENINTARE. TRAIAN BASESCU a anuntat, inca din septembrie, ca intentioneaza sa deschida o procedura de mediere in conflictul cu senatorul PSD. GABRIELA FIREA a decis, in urma discutiilror cu mediatorul, sa accepte semnarea contractului de mediere.

CITESTE SI: GABRIELA FIREA BATE IN RETRAGERE. DECIZIE IN DOSARUL DE AMENINTARE AL LUI TRAIAN BASESCU

„Este un curs normal al unei proceduri penale. Nu s-a inteles doamna GABRIELA FIREA cu inculpatul TRAIAN BASESCU. Inculpatul TRAIAN BASESCU a solicitat o mediere in aceasta situatie, doamna GABRIELA FIREA a semnat contractul de mediere care deschide aceste proceduri. Doamna GABRIELA FIREA asteapta sa vada pozitia lui TRAIAN BASESCU in vederea solutionarii acestui litigiu. In procedura de mediere, fiecare dintre parti isi expune pretentiile, urmand sa se ajunga sau sa nu se ajunga la un consens„, a declarat avocatul LUCIAN BOLCAS, informeaza postul Romania Tv.

Daca BASESCU si FIREA cad la pace, dosarul de amenintare s-ar putea inchide de cei de la Parchetul General. Parchetul ICCJ a dispus, in 11 martie, inceperea urmaririi penale pe numele lui TRAIAN BASESCU, dupa ce anchetatorii au redeschis, in 30 decembrie 2014, dosarul in care GABRIELA FIREA il acuza pe TRAIAN BASESCU de SANTAJ.

Amintim ca scandalul TRAIAN BASESCU – GABRIELA FIREA a inceput dupa ce fostul presedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus ca si acum poate spune ca aceasta este „o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist”. „Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: libertatea