Traian Basescu si Nadia Comaneci au inaugurat fabrica Lufkin Romania

Presedintele Traian Basescu si Nadia Comaneci au inaugurat, miercuri, fabrica Lufkin Romania, situata in comuna Aricestii-Rahtivani. La inaugurare au mai participat presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, primarul din Aricestii Rahtivani, Alexandru Cristea, presedintele Lufkin, Jay Click si alti reprezentanti ai companiei.

Seful statului a avut ceva batai de cap la taierea panglicii inaugurale, pentru ca nu i-a mers foarfeca, drept pentru care Nadia Comaneci i-a sarit in ajutor. Basescu a declarat ca cercetarea va face ca in aceasta fabrica sa se produca noua generatie de produse petroliere. 

Chiar daca azi vorbim de o investitie americana de 140 de milioane de dolari, care genereaza productie reprezentand un varf tehnologic, nu cred ca ceva poate fi de nota 10 pentru ca cercetarea va face ca tot aici sa se produca noua generatie de produse petroliere. Spun asta pentru ca de zece nu putea fi decat Nadia si ea este irepetabila”, a adaugat Basescu.

Fabrica Lufkin este situata la 30 km de Ploiesti, in comuna Aricestii-Rahtivani. Constructia unitatii de productie a inceput in octombrie 2010.

Prezenti la inaugurare alaturi de presedintele Traian Basescu si de Nadia Comaneci, au mai fost si presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, senatorul USL Radu Oprea, subprefectul Rodica Paraschiv, Iulian Badescu, primarul din Aricestii Rahtivani, Alexandru Cristea, Jay Click, presedintele Lufkin si alti reprezentanti ai companiei.

“Investitia Lufkin in Romania este cea mai mare investitie din istoria companiei”, a afirmat Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, la inaugurarea fabricii Lufkin, de la Aricestii Rahtivani, judetul Prahova.

Foto: Adevarul