TRAIAN BASESCU: TITUS CORLATEAN a DEZINFORMAT in legatura cu sectiile de votare din strainatate; trebuie DEMIS IMEDIAT

Presedintele TRAIAN BASESCU arata intr-un comunicat remis sambata prezei ca ministrul Afacerilor Externe, TITUS CORLATEAN, a DEZINFORMAT in legatura cu sectiile de votare din strainatate si afirma ca se impune DEMITEREA IMEDIATA a acestuia.

“Presedintele Romaniei, domnul TRAIAN BASESCU, a luat nota de pozitia Biroului Electoral Central (BEC) cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe sa mareasca numarul sectiilor de votare din strainatate, astfel incat sa permita tuturor cetatenilor romani din afara granitelor sa-si poata exercita dreptul constitutional de a vota”, se spune in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Solicit MAE sa MAREASCA numarul SECTIILOR DE VOTARE din diaspora

Totodata, in comunicat se mai arata ca TRAIAN BASESCU a luat nota de “dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul TITUS CORLATEAN, a lansat-o in spatiul public prin declaratia de presa de vineri, 7 noiembrie a.c., in care a afirmat ca legal nu poate mari numarul de sectii de votare din strainatate, desi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotararea nr. 4H/4.11.2014 publicata ca atare in Monitorul Oficial”.

Citeste si: MAE: Suntem in PROCES intern de EVALUARE in privinta sectiilor de votare din strainatate

“In conditiile in care ministrul Afacerilor Externe, domnul TITUS CORLATEAN, a DEZINFORMAT intr-o declaratie de presa, dorind in acest fel sa impiedice dreptul constitutional al cetatenilor romani din strainatate de a vota, domnul presedinte TRAIAN BASESCU considera ca se impune DEMITEREA IMEDIATA a acestuia. De asemenea, domnul presedinte TRAIAN BASESCU considera necesar luarea masurilor care se impun pentru ca toti romanii aflati in strainatate sa poata vota”, se mai spune in comunicat.