TRAIAN BASESCU, URMARIT PENAL pentru SPALARE de BANI in dosarul CASUNEANU. REACTIA fostului presedinte. UPDATE

Surse judiciare au declarat, citate de Romania Curata, ca Parchetul General a inceput URMARIREA PENALA in personam fata de fostul presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, pentru SPALARE de BANI in forma continuata in dosarul terenului din Aleea Privighetorilor, zona Baneasa a Capitalei.

UPDATE 10.00: “Printr-o adresă a ICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ . Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz.”, a scris TRAIAN BASESCU pe pagina sa de Facebook cu cateva minute mai devreme.

STIRE INITIALA

Potrivit sursei citate, procuroarea Elena Iordache de la Sectia de Urmarire penala si criminalistica a Parchetului General a inceput URMARIREA PENALA fata de fostul sef de stat pe 13 aprilie. A doua zi, o echipa de politisti a mers acasa la TRAIAN BASESCU si l-a instiintat de punerea sub invinuire.

TRAIAN BASESCU urma sa fie chemat astazi la Parchet pentru a i se aduce in mod oficial la cunostiinta calitatea de suspect, insa pana la urma invitatia la Parchet s-a amanat pentru o data care urmeaza sa fie stabilita.

TRAIIAN BASESCU este acuzat de SPALARE de BANI in forma continuata. In anul 2000, cand abia devenise primarul Capitalei, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren in Baneasa cu bani a caror provenienta nu ar putea fi justificata, sustine procuroarea Elena Iordache. Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, catre Oficiul de combatere a spalarii banilor.

Potrivit surselor judiciare, Parchetul isi bazeaza acuzatiile pe declaratii de martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul