TRAIAN BASESCU, dupa audierea la PICCJ: Am povestit tot ce este NECESAR; nu imi este FRICA de LEGE

Fostul presedinte al Romaniei TRAIAN BASESCU va fi audiat, marti, la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), in dosarul in care este acuzat de SANTAJ de senatoarea PSD GABRIELA VRANCEANU FIREA. Spre deosebire de precedentul termen, surse judiciare au dezvaluit ca, de aceasta data, TRAIAN BASESCU va raspunde intrebarilor formulate de procurori.

UPDATE 18.16: Lucian Bolcas, avocatul GABRIELEI FIREA a declarat marti, dupa ce TRAIAN BASESCU a fost audiat in dosarul in care este suspectat ca a santajat-o pe senatoarea PSD, ca audierea s-a desfasurat intr-o atmosfera normala si civilizata.

”Totul a fost normal. In Romania, sa spui despre ceva ca totul este normal, este o stire de senzatie. Este o procedura normala sa se ia o declaratie libera, ca avocatii sa puna intrebari. Totul s-a desfasurat intr-o stare de normalitate si de civilizatie”, a declarat avocatul GABRIELEI FIREA, adaugand totusi ca nu l-a putut intreba pe fostul presedinte tot ce ar fi vrut.

Lucian Bolcas a mai declarat ca nu stie ce alte probe vor fi solicitate de avocati in acest dosar si nici daca procurorii vor considera ca este necesara o confruntare intre TRAIAN BASESCU si GABRIELA FIREA.

Intrebat daca este de parere ca declaratiile fostului sef al statlui care stau la baza acestui dosar au fost unele politice, avocatul a declarat: ”Aici e o problema de aperciere, in primul rand omeneasca. Eu cred ca este foarte important sa vedem tonul cu care au fost facute aceste declaratii. Daca revedeti secventa o sa va dati seama”.

UPDATE 16.46: Fostul presedinte a iesit de la audieri in jurul orei 16.46, declarand ca a posvestit tot ce este NECESAR. “A fost o declaratie completa pentru clarificarea lucrurilor. Tot ce este necesar am povestit. Nu imi este frica de lege”, a spus TRAIAN BASESCU, la iesirea din sediul PICCJ. El a fost HUIDUIT si cand a iesit de la audieri.

UPDATE 14.20: TRAIAN BASESCU a ajuns la sediul PICCJ, fostul presedinte fiind huiduit la scena deschisa de cateva zeci de oameni stransi in fata sediului institutiei.

TRAIAN BASESCU se va prezenta la sediul PICCJ la ora 14:30. Fostul presedinte a fost si miercurea trecuta la Parchetul instantei supreme, atunci când i s-a adus la cunostinta ca este URMARIT PENAL in dosarul de SANTAJ.

CITESTE SI: BASESCU, despre GABI FIREA: „Eu incerc sa o tratez pe Gabriela Firea ca pe o mamica in luna a opta, si nu ca pe un om politic”. 

Avocatul lui TRAIAN BASESCU a fost, luni, la Parchetul Instantei Supreme, pentru a consulta dosarul in care fostul sef al statului are calitatea de suspect. 

Sursa foto: realitatea.net