TRAIAN BASESCU: VICTOR PONTA a fost OFITER ACOPERIT al SIE; eu nu am vorbit propagandistic

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat din nou, duminica, dupa ce a avut o intrevedere cu ELENA UDREA si EMIL BOC intr-un restaurant din Capitala, ca VICTOR PONTA a fost OFITER ACOPERIT al Serviciului de Informatii Externe in perioada 1997-2001.

“Ce precizare sa fac decat ceea ce am spus? Eu nu am vorbit propagandistic. VICTOR PONTA a fost OFITER ACOPERIT al Serviciului de Informatii Externe in perioada 1997-2001, perioada in care a servit, in calitate de procuror, Serviciul de Informatii Externe (SIE) probabil, protejand oameni asupra carora SIE avea interese sa fie protejati in Parchetul General si a facut-o in mod neconstitutional, ilegal. Dupa Constitutia valabila in acea perioada, din 1991, conform articolului 130, un procuror nu putea fi si ofiter al Serviciului de Informatii externe”, a afirmat presedintele.

Citeste si: VICTOR PONTA: Scandalul cu ofiterul acoperit a afectat mai mult serviciile speciale

Intrebat daca va prezenta dovezi, TRAIAN BASESCU a declarat ca nu va face acest lucru. “CCR nu este cel care poate judeca asa ceva. Curtea Constitutionala judeca conflicte constitutionale intre institutii. Ceea ce se poate face este, daca VICTOR PONTA modifica Hotararea de Guvern pe care in intelegere cu Melescanu a dat-o in 2013 si prin care in mod abuziv si contrar legii Serviciului de Informatii Externe, a trecut si rezervistii in categoria celor care nu pot fi deconspirati, unde pana atunci erau numai ofiterii activi”, a adaugat Basescu, citat de Agerpres.

Citeste si: Melescanu: Tema “OFITERULUI ACOPERIT” s-a incheiat

“Ponta poate sa modifice Hotararea de Guvern abuziva pe care a dat-o”, a tras concluzia seful statului.

TRAIAN BASESCU a discutat cu ziaristii, dupa ce a avut o intrevedere cu Elena Udrea si Emil Boc intr-un restaurant din Capitala, afirmand la iesire: “Pot sa ma vad cu oricine”.