TRAIAN BASESCU: VICTOR PONTA trebuia la Carei sa se aseze langa seful Statului Major daca voia sa-l BAG IN SEAMA

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat ca premierul VICTOR PONTA ar fi trebuit sa stea, sambata, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, de la Carei, langa seful Statului Major, daca ar fi vrut “sa fie BAGAT IN SEAMA” de seful statului.

La observatia unui jurnalist referitoare la faptul ca, sambata, la manifestarile de Ziua Armatei Romane de la Carei, nu i-a salutat pe premier si pe ceilati membri ai Guvernului, presedintele Traian Basescu a replicat: “Doamna, ce treaba aveam eu cu premierul ieri? Premierul era in calitatede presedinte al unui partid. Protocolul de stat este foarte clar in ceea ce priveste manifestarile la care participa armata si presedintele. Iar premierul, daca vroia sa fie BAGAT IN SEAMA de presedintele Romaniei, trebuia sa nu se aseze cu partidul, trebuia sa se aseze langa seful Statului Major al Armatei”.

La insistentele jurnalistilor care au precizat ca Victor Ponta era cu membri ai Guvernului, Traian Basescu a spus din nou ca premierul trebuia sa stea langa seful Statului Major al Armatei.

“Eu, in calitate de comandant al Armatei, la o asemenea manifestare de Ziua Armatei nu ma duc langa un civil care astazi este, maine nu este, ci ma duc langa seful Statului Major al Armatei care e comandanetul curent al Armatei”, a afirmat TRAIAN BASESCU, citat de Mediafax.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nimeni n-o sa ma convinga ca TRECEREA PRUTULUI in al doilea razboi mondial a fost o GRESEALA

Presedintele TRAIAN BASESCU si premierul VICTOR PONTA, alaturi de mai multi ministri, au participat, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, la sosirea la ceremonie presedintele dand mana doar cu reprezentantii Armatei, dar nu si cu premierul si cu membrii Guvernului.

La ceremoniile de la Carei organizate de Ziua Armatei au ajuns, sambata, in jurul orei 11.00, premierul VICTOR PONTA, impreuna cu mai multi ministri, intre care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Externe, Titus Corlatean, Nicolae Banicioiu.

Citeste si: Gestul de SFIDARE la adresa lui Ponta facut de Basescu

Ulterior, la ceremonie, care a inceput la ora 11.00, a ajuns si presedintele TRAIAN BASESCU. Acesta a mers si a dat mana cu autoritatile locale prezente si cu reprezentantii Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu si cu premierul VICTOR PONTA si cu membrii Guvernului.

Premierul VICTOR PONTA a spus, la finalul ceremoniei, ca nu s-a intalnit cu presedintele, explicand ca el a stat in alta parte si precizand ca se bucura ca nu a fost nimeni huiduit.

Intrebat cum a fost intalnirea cu presedintele TRAIAN BASESCU la manifestarile organizate la Carei de Ziua Armatei Romane, premierul a spus ca nu s-a intalnit cu seful statului.

“Nu m-am intalnit cu dansul (…) Domnia sa a stat intr-un loc, noi am stat in partea cealalta. Vreau insa sa va spun un lucru si vreau sa le multumesc tuturor celor … locuitorilor simpli, nu vorbesc de institutii publice si militare, care au fost astazi la Carei”, a spus Ponta.