Traian Basescu: Vizita Victoriei Nuland, un mesaj menit sa ii ingrijoreze pe romani

Presedintele Romaniei Traian Basescu a sustinut, marti, la Palatul Cotroceni o prima declaratie de presa in anul 2014. Presedintele a declarat ca Victoria Nuland a venit la Bucuresti emisar al Guvernului SUA si a transmis un mesaj extrem de serios, menit sa ii ingrijoreze pe romani si pe politicieni, legat de statul de drept din Romania, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul intrebarii.

Traian Basescu a spus ca a dorit sa transmita exact si corect mesajul vizitei Victoriei Nuland. “Este un mesaj care trebuie sa ii ingrijoreze pe romani si, in mod egal, pe politicieni”, a spus presedintele Romaniei.

El a precizat ca Nuland a venit ca emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios legat de statul de drept din Romania, care din vara anului 2012 este continuu pus sub semnul intrebarii.

„Nuland nu a venit nici in calitate de asistent, nici de subsecretar, nici de turist. Calitatea a fost de emisar al guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios. Acest mesaj a fost legat de statul de drept din Romania, care incepand din vara lui 2012, e continuu pus sub semnul intrebarii.

V-as aduce aminte faptul ca SUA si UE au investit enorm din banii cetatenilor lor pentru ca institutiile Romaniei sa functioneze similar cu cele din orice alt stat de drept. Acest lucru ni se reproseaza in momentul de fata. Problema deosebit de dificila pleaca de la faptul ca majoritatea parlamentara a recidivat fata de momentul de cumpana din 2012”, a declarat Traian Basescu.

Sursa foto: presidency.ro