TRAIAN BASESCU viziteaza luni DISTRUGATORUL american USS Donald Cook

Presedintele TRAIAN BASESCU va vizita luni, la Constanta, DISTRUGATORUL american “USS Donald Cook”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, seful statului va vizita luni la ora 14.00 in Portul Constanta distrugatorul american “USS Donald Cook”, urmand ca in jurul orei 15.00, pe terminalul de pasageri, sa sustina o declaratie de presa.

DISTRUGATORUL USS Donald Cook se va afla in Portul Constanta de luni si pana joi, 17 aprilie, timp in care marinarii militari romani si americani vor participa la activitati de instruire, in apele teritoriale ale tarii noastre, dar si in apele internationale ale Marii Negre.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Fortelor Navale, vizita DISTRUGATORULUI american la Constanta are loc in conformitate cu Planul de activitati internationale al Fortelor Navale Romane pentru anul 2014.

Citeste si: DISTRUGATORUL american Donald Cook va face o escala in PORTUL CONSTANTA

Echipat cu sisteme antibalistice Aegis şi cu zeci de rachete SM-3, DISTRUGATORUL Donald Cook era stationat de doua luni la baza spaniola Rota, in cadrul sistemului antiracheta al NATO.

Prezenta navei de razboi americane in Marea Neagra este prevazuta inaintea reuniunii reprezentantilor politici NATO din 15 aprilie, care vor discuta şi eventual vor aproba o serie de recomandari cu privire la masuri militare suplimentare, inclusiv o scurtare a “timpului de raspuns” din partea fortelor NATO in cazul unei crize.

Sursa foto: wall-street.ro