Traian Basescu vrea mai multi bani in industria de aparare

Traian Basescu a vorbit, in aceasta seara, despre importanta industriei de aparare in contextul Uniunii Europene. La ultimul summit s-a discutat despre realizarea unei astfel de industrii la nivel european.

“In legatura cu industria de aparare, va fi un moment decisiv pentru industria noastra, ca urmare a deciziilor luate si aici abordarea nu poate fi decat <Esti de acord, daca nu, ramai cu industria ta> “, a declarat Traian Basescu, dupa sosirea de la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles.

Presedintele a explicat ca pentru industria de aparare s-au stabilit patru criterii la Bruxelles: industrie integrata la nivelul UE, industrie sustenabila prin comenzi si prin vanzari in afara UE, industrie care sa fie inovativa si industrie competitiva.

“O abordare unitara a industriei e in favoarea tuturor statelor, reduce cheltuielile si creste nivelul de dotare. Romania va trebui sa-si stabileaca un set de segmente in care poate fi performanta cu industria de aparare. Sa produca la cel mai inalt nivel ori avionul scoala, ori tancul, ori transportorul blindat, ori armamentul de infanterie, ori alte produse alte industriei de aparare”, a mai spus seful statului.

“Este si un semnal pentru industria de aparare, ca decizia de a realiza o industrie la nivel european ne obliga ori la perfomanta, ori la disparitie. In perioada imediat urmatoare, industriei de aparare din Romania ii sunt necesari bani de cercetare”, a incheiat subiectul  Traian Basescu.