Traian Berbeceanu, mesaj dupa retinerea sefei DIICOT: La puscarie! FOTO

Fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a declarat joi seara, dupa ce procurorii DNA au dispus retinerea Alinei Bica, sefa DIICOT, ca aceasta ar fi facut parte, intr-o oarecare masura, din scenariul care a dus la arestarea sa, scrie stiripesurse.ro, care citeaza pagina de Facebook a lui Berbeceanu.

”Da-le Doamne, la toti…dupa fapte !!!”, este mesajul comisarului care a dovedit in justitie ca era nevinovat. Cateva ore mai tarziu, Berbeceanu a postat o imagine cu retinerea Alinei Bica, insotita de mesajul: “la puscarie”. Fostul sef BCCO Alva a postat, tot joi seara, imaginile in care apare alaturi de Elena Udrea la Paris.

Numele sefei DIICOT, procuroarea Alina Bica, apare in rechizitoriul DNA prin care au fost trimisi in judecata fostul sef DIICOT Alba, Ioan Muresan, fostul procuror Nicolaie Cean de la Parchetul Tribunalului Alba si politistul Alin Muntean pe motiv ca au fabricat probe pentru a-l infunda pe comisarul Traian Berbeceanu, fost sef BCCO Alba.

Citeste si: SEFA DIICOT, ALINA BICA, A FOST RETINUTA pentru 24 de ore. CSM a dat aviz pentru arest la domiciliu. UPDATE

Procurorii DNA au prezentat in rechizitoriu o discutie purtata intre Traian Berbeceanu si adjunctul Politiei Romane, chestorul Florentin Robescu. Berbeceanu ii dezvaluie lui Robescu cum s-ar fi incercat musamalizarea raportului in care fostul sef BCCO Alba prezenta posibile fapte de coruptie ale lui Muresan, Cean si Muntean. Comisarul ii povesteste o intalnire pe care a avut-o cu Alina Bica in biroul acesteia de la DIICOT, la care a participat si adjuncta DIICOT Georgiana Hosu, in care procuroarea i-a reprosat ca a trimis acel raport, din cauza caruia “a fost luata de urechi” de Procurorul General. De asemenea, Berbeceanu povesteste cum Alina Bica i-ar fi reprosat ca ii vaneaza procurorii, atentionandu-l in acelasi timp ca nici el nu este “Alba ca Zapada” si sa nu creada ca Ioan Muresan va pleca, iar el va “ramane acolo”.

Citeste si: Deputatul Marko Attila, implicat in dosarul BICA 

Amintim ca Alina Bica a fost retinuta de DNA, joi seara, pentru abuz in serviciu, intr-un dosar privind o despagubire ilegala facuta de o comisie din ANRP din care actualul procuror-sef al DIICOT a facut parte.

Sectia de procurori a CSM s-a reunit, joi seara, pentru a discuta solicitarea DNA de retinere si arestare a Alinei Bica si au incuviintat retinerea si arestarea la domiciliu. Bica va fi prezentata la instanta suprema pentru luarea masurii preventive.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI: DOSARUL EADS A FOST DETONAT! DEZVALUIRI SOC ALE SEFEI DNA

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au pus in miscare actiunea penala si i-au retinut pentru 24 de ore pe Lacramioara Alexandru si pe Dragos Bogdan.

Cei trei sunt acuzati de abuz in serviciu, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP din care au facut parte a acordat o despagubire pentru un teren supraevaluat din Capitala.