Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba Iulia, a fost retinut

Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul-sef Traian Berbeceanu, acuzat ca ar fi favorizat o grupare infractionala suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, a fost retinut, in noaptea de miercuri spre joi, pentru 24 de ore, fiind dus in arestul IPJ Alba informeaza Mediafax.

Traian Berbeceanu a fost ridicat, miercuri la pranz, de trupe de interventie ale Jandarmeriei de la locuinta sa din Deva, fiind dus pentru audieri la DIICOT Alba. Procurorii DIICOT urmeaza sa inainteze, in cursul zilei de joi, Curtii de Apel Alba-Iulia propunerea de arestare preventiva a comisarului-sef Traian Berbeceanu.

“Asa cum ma stiti de ani de zile, sunt un politist cinstit care si-a facut datoria si asistati la cea mai mare marsavie si nemernicie pe care am patit-o eu in 20 de ani de politie, dar aveti incredere ca o sa fie bine si o sa iasa adevarul la iveala! Persoane pe care de-a lungul timpului le-am cercetat in stare de arest pentru infractiuni deosebit de grave, persoane care au societati comerciale, care au dosare penale sunt fortate sa depuna denunturi calomnioase impotriva mea si a ofiterilor mei si, bineinteles, sprijinite de structuri ale statului care lucreaza impotriva noastră, din pacate”, a declarat comisarul sef Berbeceanu.

Comisarul sef Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, structura cu atributii in judetele Alba, Hunedoara si Sibiu.

Procurorii DIICOT au facut, miercuri, 11 perchezitii in judetele Alba si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, intr-un dosar in care este cercetat si seful BCCO Alba Iulia, fiind acuzat ca a sprijinit grupul infractional.

Sursa foto: antena3