TRAIAN si MARIA BASESCU depun juramantul de CETATENI MOLDOVENI

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU si sotia sa, MARIA BASESCU, vor depune joi juramantul in calitate de cetateni moldoveni. Evenimentul va avea loc, la ora 16:00, la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti. TRAIAN si MARIA BASESCU vor trebui sa depuna juramantul in fata ambasadorului, informeaza News.ro.

“Domnul Basescu este ‘constrans’ de doua termene: primul este legat de legislatia Republicii Moldova care prevede ca, daca in termen de sase luni persoana nu depune juramantul, ea pierde dreptul de a obtine cetatenia, iar al doilea termen este legat de alegerile prezidentiale la care dansul a declarat ca intentioneaza sa participe”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Ulterior, familia Basescu va trebui sa depuna actele pentru a obtine pasapoartele moldovenesti. Juramantul fostului presedinte al Romaniei vine in contextul in care in Republica Moldova au loc alegeri prezidentiale, in turul doi urmand a se confrunta socialistul Igor Dodon si pro-europeana Maia Sandu.

Traian Basescu a afirmat luni ca, in turul al doilea, care se va desfasura in 13 noiembrie, Maia Sandu va obtine 53% din voturi, iar Republica Moldova va ramane Pro-Europa si Pro-Romania. Fostul presedinte si sotia sa au primit cetatenia moldoveneasca, decretul in acest sens fiind semnat in 9 iunie de catre presedintele Nicolae Timofti.

Sursa foto: presidency