Tramul dintre vanturi – Episodul 53

Regele Yuri nestiind de faptul ca revolta trubului Biryu deja a inceput, merge catre resedinta sefului Statului pentru a se consulta cu acesta. In acelasi timp ajunge acolo si Do-jin alaturi de un impornat contingent de luptatori Huk-young.

Lupta a fost inegala. Do-jin si luptatorii din Buyeo ucid intreaga garda a regelui dar si pe seful Sfatului, luandu-l prizonier pe Yuri. Il duc pe rege in tabara militara condusa de Bae-guk.

Do-jin face urmatoarea miscare. Il aresteaza pe Ma-hwang cu scopul de a afla unde se ascunde Yeon. O prinde s pe aceasta insa printesa Buyeo i-a martirisit ca Muhyool este marea sa iubire si va prefera sa moara alaturi de acesta in Goguryeo.

Lucrurile se precipita. Tabara militara a armatei Gogureyo este cucerita de armata sefilor de trib in timp ce o solie condusa de aghiotantul lui Bae-guk ii cere lui Muhyool sa se predea in schimbul crutarii vietii regelui Yuri.

Pentru a nu mai fi o povara pentru print, Yuri a incercat sa-si puna capat zilelor cu ajutorul unui pumnal insa nu moare, de ingrijirea lui ocupandu-se Yeon, si ea arestata in tabara lui Bae-guk.