TRANSALPINA se va INCHIDE incepand din data de 1 noiembrie

Drumul National (DN) 67 C TRANSALPINA va fi INCHIS circulatiei publice incepand cu data de 1 noiembrie 2015, ca urmare a venirii sezonului rece, a declarat joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural Gorj, directorul Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu, Ion Tudor.

Potrivit sursei citate, termenul de redeschidere a TRANSALPINA este 31 martie 2016, insa exista posibilitatea ca acesta sa fie prelungit din cauza vremii nefavorabile si a acumularilor mari de zapada.

“Duminica vom merge impreuna cu Politia Rutiera sa verificam modul in care am efectuat semnalizarea si sa intocmim procesul verbal cu inchiderea sectorului de drum. (…) Chiar astazi (joi n.r.) am avut o discutie cu inspector sef al IPJ Gorj si am discutat ultimele concluzii si ultimele masuri stabilite cu programul de iarna si cu inchiderea DN 67 C. (…) Sigur vom avea o iarna cu zapada, geroasa, deja azi nopate pe munte temperaturile au scazut mult sub zero pe Papusa si in zona TRANSALPINA, din aceste motive noi am luat aceasta hotarare de comun acord cu politia, e data de 1 noiembrie se inchide Transalpina de la Ranca la Obarsia Lotrului. Data pana la care se inchide va fi de 31 martie 2016, dar sigur se va prelungi pentru ca iarna tine mult mai mult pe TRANSALPINA”, a afirmat Ion Tudor.

TRANSALPINA este soseaua situata la cea mai mare altitudine din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele, la 2 145 de metri. TRANSALPINA face legatura intre orasele Novaci, din judetul Gorj, si Sebes, din judetul Alba, fiind anual inchis pe perioada iernii.

Sursa foto: adevarul