TRANSFAGARASANUL VA FI REDESCHIS SAMBATA

Drumul National 7C – Transfagarasanul – va fi redeschis circulatiei, sambata dimineata, mai devreme decat in anii anterior, intrucat conditiile meteo permit acest lucru.

Reprezentantii CNADNR au luat aceasta decizie dupa ce soseaua a fost reparata unde era necesar, iar zona a fost ecologizata.

“Este pacat ca cel mai frumos drum din Europa sa ramana inchis, atata vreme cat conditiile meteo permit deschiderea acestuia. Ne dorim ca un numar cat mai mare de turisti sa se bucure de privelistile de pe Transfagarasan”, a spus prefectul judetului Arges, Cristian Soare, pentru News.ro.

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR), in perioada 1 mai – 10 iunie, pe Transfagarasan s-au facut lucrari de indepartare a blocurilor de stanci, a pietrelor, de deszapezire, au fost ridicate parapete flexibile, s-au inlocuit parapetele deteriorate pe perioada de iarna si indicatoarele rutiere si s-au vopsit bornele kilometrice.

Conform unei decizii a CNADNR, in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, circulatia rutiera pe DN 7C este inchisa, dar perioada poate fi decalata in functie de conditiile meteo si de starea drumului.

Sursa foto: adevarul