Transfugi afgani, retinuti la granita dintre Romania si Republica Moldova

Un grup de transfugi de origine afgana a fost identificat si retinut de lucratori din cadrul Politiei de Frontiera, la granita dintre Romania si Republica Moldova, a anuntat Minodora Racnea, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF).

Un grup de 12 transfugi afgani, printre care si 8 copii, a fost retinut la granita dintre Romania si Republica Moldova, dupa ce acestia au reusit sa traverseze raul Prut in dreptul localitatii de frontiera Horodistea, acestia fiind predati autoritatilor din tara vecina.

“Politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte , pe directia localitatii de frontiera Horodistea, la malul raului Prut, un grup de persoane, patru adulti si opt copii, ce nu isi justificau prezenta in zona de frontiera la acea ora. Migrantii au traversat raul Prut, din Republica Moldova in Romania, profitand de apa scazuta din acea zona, cu intentia de a ajunge ilegal intr-un stat din vestul Europei”, a declarat Minodora Racnea.

Sursa foto: politiaromana.ro