TRANSGAZ a decontat CONCEDII de LUX angajatilor

Privilegii de milioane de euro pentru angajatii TRANSGAZ si TRANSELECTRICA. Doua rapoarte ale Corpului de Control al Primului ministru arata ca salariatii acestor companii cu actionariat majoritar de stat au beneficiat in plina criza economica de SPORURI si INDEMNIZATII impresionante.

Inspectorii Corpului de control al premierului au verificat perioada de criza 2009 – 2013 si au identificat la TRANSGAZ adaosuri si beneficii de aproape 626 de milioane de lei pentru angajati, din care 117 milioane de lei au insemnat CONCEDII DECONTATE in destinatii precum China, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Rusia sau Finlanda.

In raport sunt descrise si SPORURILE si INDEMNIZATIILE. Printre acestea: de conditii grele de munca, de conditii vatamatoare si de conditii penibile. Salariatii au beneficiat si de asigurari de sanatate, de contributii la pensia facultativa si decontarea carburantului.

TRANSGAZ a efectuat si cheltuieli pentru sticle de vin de colectie din anii 1959 si 1974, pentru care a platit 70 de mii de lei.

Sume mari cheltuite si de compania TRANSLELECTRICA pentru sporuri si indemizatii oferite angajatilor. In total 312 milioane de lei pentru spor de consemn la domiciliu, pentru anii de vechime neintrerupta in companie, prime de vacanta sau decontarea facturilor de energie electrica. Neregulile au ajuns deja pe masa procurorilor.

Sursa video: digi24