TRANSNISTRIA este pregatita sa RIPOSTEZE in cazul oricarei “AGRESIUNI MILITARE”

EVGHENI SEVCIUK, liderul separatist de la Tiraspol, a declarat luni ca TRANSNISTRIA nu planifica un “atac asupra vecinilor” sai, insa este pregatita sa RIPOSTEZE “oricarei AGRESIUNI MILITARE”, relateaza site-ul transnistrean President.gospmr.ru.

In cursul unei sedinte a Consiliului de Securitate de la Tiraspol, EVGHENI SEVCIUK a denuntat “presiunea informationala” asupra TRANSNISTRIEI, fapt ce “contribuie la o escaladare a tensiunilor in randul populatiei”, informeaza site-ul.

“TRANSNISTRIA nu a atacat pe nimeni niciodata. Nu planificam un atac asupra vecinilor nostri”, a declarat LIDERUL SEPARATIST, indemnand populatia din stanga Nistrului sa fie atenta la “provocarile” informationale.

CITESTE SI: STARE de ALERTA pentru fortele de securitate din TRANSNISTRIA. PRETEXTUL: Amenintare militara 

“Suntem pregatiti sa ripostam oricarei agresiuni militare. Activitatile vizand pregatirea militara (in Transnistria) se desfasoara intr-un mod regulat, programat”, a declarat EVGHENI SEVCIUK.

Anterior, KGB-ul de la Tiraspol a dezmintit informatii aparute in presa ucraineana cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei in directia militarilor ucraineni. Serviciul a insistat, de asemenea, ca nu a trimis avioane fara pilot sa survoleze teritoriul ucrainean.

CITESTE SI: HALUCINANT: REPUBLICA MOLDOVA si ROMANIA vor ATACA fortele ruse din TRANSNISTRIA 

KGB-ul a calificat informatiile aparute in presa ucraineana drept “provocari” care au scopul de a “destabiliza situatia in zona de frontiera si de a crea panica in randul populatiei din regiunile ucrainene Odesa si Vinnita”.

Sursa foto: timpul.md