TRANSNISTRIA: Liderul SEPARATISTILOR promite RUSIEI ca nu o va TRADA niciodata

Aplicarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana (UE) in regiunea transnistreana face parte din razboiul geopolitic impotriva TRANSNISTRIEI, RUSIEI si aliatilor sai, a acuzat liderul separatistilor transnistreni, EVGHENI SEVCIUK, dand in acelasi timp asigurari ca TIRASPOLUL nu va trada MOSCOVA.

Intr-un mesaj adresat cetatenilor din stanga Nistrului, in contextul crizei economice cu care se confrunta regiunea si al alegerilor “parlamentare” ce urmeaza sa aiba loc la 29 noiembrie, EVGHENI SEVCIUK a acuzat REPUBLICA MOLDOVA si UNIUNEA EUROPEANA (UE) ca incearca sa “submineze statul si viitorul tarii”, precum si “independenta economica” a TRANSNISTRIEI, prin manipularea opiniei publice, potrivit Independent.

CITESTE SI: AVERTISMENT AL OFICIALILOR DE LA MOSCOVA SI TIRASPOL: CONFLICTUL AR PUTEA REIZBUCNI IN ESTUL REPUBLICII MOLDOVA

“In pofida anumitor progrese, astazi republica (moldoveneasca transnistreana) se confrunta cu dificultati politice si economice evidente. Dusmanii din interior si din exterior incearca sa ne fure viitorul. Acestia manipuleaza opinia publica si incearca sa submineze independenta noastra”, a afirmat EVGHENI SEVCIUK. Asa-zisul “presedinte” de la Tiraspol a adaugat ca noul regim de comert liber cu UE, care urmeaza sa fie pus in aplicare in regiunea din stanga Nistrului incepand cu ianuarie 2016, este parte a unui razboi geopolitic.

“Noul regim de comert liber cu UE, care va fi impus intreprinderilor transnistrene incepand cu 1 ianuarie 2016 este parte a unui razboi geopolitic indreptat impotriva TRANSNISTRIEI, RUSIEI si aliatilor sai. Pretul cedarii noastre va fi pierderea statalitatii si a libertatii fiecarui locuitor al republicii moldovenesti transnistrene. Indiferent de cum ne vor ameninta, nu ne vor face sa ne tradam pe noi, sa tradam statul nostru sau RUSIA”, a mai declarat EVGHENI SEVCIUK.

CITESTE SI: TRANSNISTRIA ESTE PREGATITA SA ORGANIZEZE UN NOU REFERENDUM PENTRU INDEPENDENTA

Expertii atentioneaza ca refuzul TIRASPOLULUI de a pune in aplicare Acordul de Asociere dintre REPUBLICA MOLDOVA si Uniunea Europeana (UE), semnat in iunie 2014, ar putea aduce TRANSNISTRIA intr-o “autoizolare economica”, care va aprofunda si mai mult criza economica si sociala cu care se confrunta in prezent regiunea, noteaza sursa citata.

Sursa foto: publika