TRANSNISTRIA: RUSIA – demonstratie de forta cu sute de SOLDATI si ZECI de VEHICULE

Aproximativ 500 de MILITARI RUSI si 100 de VEHICULE stationate in regiunea separatista moldoveana TRANSNISTRIA efectueaza, in urmatoarele saptamani, EXERCITII MILITARE. Obiectivul acestor exercitii este sa testeze capacitatea trupelor in lupta impotriva unor grupari care incearca sa destabilizeze situatia in TRANSNISTRIA si sa cucereasca obiective strategice, scrie vineri RIA Novosti, citata Associated Press.

Regiunea separatista prorusa TRANSNISTRIA si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova in 1990, iar un razboi a izbucnit in 1992, soldat cu aproximativ 1.500 de morti, aminteste Newsro.

CITESTE SIALERTA! TRANSNISTRIA SI-A PLASAT UNITATILE DE APARARE ANTIAERIANA IN STARE DE LUPTA

Comandantul trupelor ruse in TRANSNISTRIA Dmitri Zelenkov a anuntat ca EXERCITIILE MILITARE urmeaza sa se desfasoare pana la sfarsitul lui mai. Potrivit Ministerului rus al Apararii, aproximativ 1.300 de militari rusi sunt stationati in TRANSNISTRIA, dintre care 350 fac parte din trupe de mentinerea pacii. Chisinaul a protestat fata de prezenta trupelor ruse la parada organizata de Ziua Victoriei, saptamana aceasta, in TRANSNISTRIA.

Sursa foto: timpul