Delta Dunarii – viziteaza cu barca muzeul biodiversitatii

Despre Delta Dunarii s-au scris multe insa ca sa iti poti da seama cu adevarat de potentialul si complexitatea acestei rezervatii a biosferei trebuie sa o vizitezi, nu doar sa citesti aceste randuri.

Delta Dunarii a fost declarata de catre UNESCO in anul 1991 patrimoniu mondial, fiind o arie protejata, iar la nivel international al IUCN este declarata parc national cuprinzand peste 12 rezervatii naturale.

Rezervatia poate fi vizitata incepand cu Judetul Tulcea si pana la Sfantu Gheorghe, prestatorii de servicii de transport oferind multiple facilitati turistilor.

O cursa rapida cu barca te poate transpune intr-o atmosfera rupta de cotidian facand legatura dintre om-natura si iti ofera posibilitatea sa vizitezi o parte din rezervatie intr-un timp relativ scurt.

Transport cu barca Tulcea – Sfantu Gheorghe

Puteti opta pentru un traseu scurt Tulcea – Mahmudia care dureaza intre 45 de minute – 60 de minute sau traseul complet Tulcea – Sfantu Gheorghe cu o durata de o ora si 45 de minute.

www.deltaexpres.ro

Luand in calcul ca navigatia pe bratul Sfantu Gheorghe este de interes strict local face din acesta o minunata locatie traditionala ce nu trebuie ratata din itinerariul pentru vizitare.

Daca te astepti la monumente sau alte obiective turistice in Sfantu Gheorghe te sfatuim sa nu iti faci planuri! Insa iti putem spune ca la orele panzului te asteapta o masa traditionala romaneasca cum rar ti-a fost dat sa vezi in alte zone din Romania si o primire calda de „Bun venit” din partea localnicilor.

Vizitele in rezervatie se pot efectua in grup la orele stabilite de plecare sau individual in functie de cerintele si preferintele turistilor.

Minunatia acestor locuri te vor face sa te gandesti ce inseamna cu adevarat acasa, in timp ce esti condus fara griji, rapid si in siguranta catre destinatia aleasa Tulcea – Mahmudia – Murighiol – Sfantu Gheorghe.

Ambarcatiunile folosite in curse sunt acoperite cand vremea este urata si descoperite pe timpul verii, bagajele sunt incluse in cursa pentru fiecare turist iar vestele de salvare sunt obligatorii pentru ca siguranta este prioritara.

Delta Dunarii – muzeul biodiversitatii

Ca sa vizitezi muzeul biodiversitatii nu ai nevoie de prieteni pentru ca iti poti face altii noi, lebada cantatoare sau gasca cu gat rosu sunt gata sa te cunoasca, ele si alte peste 300 de specii de pasari prezente in rezervatie.

Zona umeda de importanta nationala este o incantare a simturilor, vizual, auditiv si olfactiv, vegetatia jucand cu rol primordial in acest sens.

Avand atat o vegetatie vasta cat si o fauna deosebit de bogata este imposibil sa amani o calatorie aici, mai ales ca poti beneficia de transport rapid de persoane in Delta Dunarii prin intermediul caruia poti vizita rezervatia.

În caz ca te hotarasti sa vizitezi cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, cea mai mare diversitate a habitatelor, a faunei si a florei nu uita ca te asteapta curse cu transport rapid in Delta Dunarii iar localnicii te astepta tot timpul cu un calduros “Bine ai venit!”.