Transportatorii anunta din nou ca ar putea iesi in strada din cauza cresterilor RCA

Pretul politelor RCA continua sa creasca peste nivelul maxim convenit de transportatori cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) la finalul anului trecut.

Situatia a pus pe jar transportatorii care ameninta cu noi proteste in februarie. Transportatorii iau in calcul si actionarea in instanta a ASF pentru nerespectarea protocolului semnat in decembrie privind limitarea cresterii noilor tarife RCA la cel mult 50 la suta fata de iunie anul trecut, informeaza B1 TV.

In decembrie, mii de autocare, autobuze taxiuri si camioane au blocat ore bune Piata Victoriei. Soferii erau nemultumiti ca din 2016 preturile asigurarilor RCA vor ajunge chiar sa se tripleze. Acum, firmele de asigurare au crescut deja valoarea politelor RCA. Imediat au aparut reactiile.

Transportatorii acuza ASF de nerespectarea protocolui, semnat in data de 22 decembrie 2015, privind limitarea cresterii noilor tarife RCA la maxim 50% fata de iunie anul trecut. Astfel ca, pe langa proteste, se vor face si alte demersuri categorice, daca situatia nu se remediaza. 

ASF sustine insa ca noile contracte RCA incheiate de asiguratori cu transportatorii respecta – cu unele exceptii marginale, pe categorii de produs – plafonarea majorarilor de tarif la 50%. Autoritatea a mai spus ca va continua dialogul cu partile implicate si evaluarea respectarii angajamentelor din Protocolul incheiat cu transportatorii.

Sursa foto: cugetliber