TRANSPORTATORII ROMANI anunta ca vor protesta marti impotriva TRIPLARII PRETULUI RCA

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) va organiza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, la BUCURESTI in PIATA CONSTITUTIEI, un MITING DE PROTEST IMPOTRIVA TRIPLARII PRETULUI RCA la autovehiculele comerciale si a lipsei de masuri ale autoritatilor fata de aceasta situatie, se arata intr-un comunicat remis joi.

O alta confederatie a operatorilor si transportatorilor, respectiv COTAR, ameninta Primaria ca va organiza un protest spontan in lipsa avizelor necesare. De cealalta parte, ASF spune ca face controale la asiguratori, confirma ca unii practica tarife RCA incorecte si ca le-a cerut refacerea calculelor, dar nu-i nominalizeaza.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) anunta intr-un comunicat de presa ca “va organiza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, la Bucuresti in Piata Constitutiei, un miting de protest impotriva triplarii pretului RCA la autovehiculele comerciale si a lipsei de masuri ale autoritatilor fata de aceasta situatie care condamna industria transporturilor rutiere din Romania la faliment, la mutarea activitatii in tari invecinate cu politici economice responsabile si implicit la reducerea Produsului Intern Brut. UNTRR a initiat aceasta actiune inca din data de 18 noiembrie 2015”.

CITESTE SI: HAOS IN CAPITALA! Mitingul transportatorilor da peste cap TRAFICUL din Bucuresti

UNTRR mai subliniaza ca “a initiat un dialog cu autoritatea care gestioneaza in prezent acest domeniu – ASF si cu firme de asigurari in vederea identificarii riscurilor care genereaza cele mai semnificative costuri in RCA/carte verde si care ar putea fi reduse prin actiuni comune de stimulare a reducerii acestora. Din pacate in urma acestor discutii nu a rezultat nicio actiune concreta care sa poata oferi sansa obtinerii unor rezultate diferite pe termen mediu si lung, cu atat mai putin pe termen scurt si imediat”.

In urma cu o zi, si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a amenintat Primaria Bucuresti ca va organiza un protest spontan in lipsa avizelor necesare.

Sursa foto: Agerpres