Transportatorii rutieri de marfuri au intrat, luni, in greva pe termen nedeterminat

Transportatorii rutieri de marfuri din tara au intrat, luni dimineata, in greva pe termen nedeterminat. Conform unui comunicat remis presei de reprezentantii Confederatiei Nationale Rutiere, toate caile diplomatice de comunicare cu autoritatile au fost epuizate.

Transportatorilor rutieri sunt foarte nemultumiti mai ales de taxa pe care Guvernul vrea sa o introduca in pretul carburantilor, de 7 eurocenti pe litru, pe langa cresterea accizei la carburanti.

“Amortizarea celor 7 centi pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un non sens, atat timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala. Daca totusi o astfel de masura ar capata sens, este si mai de neinteles rationamentul aceluiasi guvern care, crescand efortul transportatorilor autohtoni ce alimenteaza cu carburant in tara noastra, doresc sa construiasca cu prioritate autostrazi in afara fluxurilor si coridoarelor de transport comercial, utilizand sumele ce spera a fi colectate din noua taxa”, scrie un comunicat de presa al Confederatiei Nationale Rutiere.

Sursa foto: monitorulcj.ro