TRANSPORTUL IN COMUN, MAI SANATOS decat MERSUL PE JOS sau cu BICICLETA la MUNCA (studiu)

A recurge la TRANSPORTUL PUBLIC pentru DEPLASAREA LA LOCUL DE MUNCA este o solutie mai buna decat MERSUL PE JOS sau cu BICICELTA pentru a REDUCE RISCUL CARDIOVASCULAR, excesul de greutate si diabetul, potrivit unui studiu japonez publicat duminica in Statele Unite si citat de AFP.

Studiul, prezentat la conferinta anuala a American Heart Association, reunita in acest weekend la Orlando, Florida, a comparat persoane care iau in fiecare zi autobuzul, trenul sau ambele pentru a ajunge la birou cu cele care utilizeaza in acest scop masina personala, care merg pe jos sau aleg bicicleta.

In cadrul studiului, cercetatorii au luat in considerare si alti factori, precum varsta, sexul sau obisnuinta de a fuma a subiectilor.

CITESTE SI: INCEARCA RETETA SAMURAILOR PENTRU OASE SANATOASE

Ei au descoperit ca in cazul participantilor care folosesc transportul in comun, RISCUL DE HIPERTENSIUNE si de DIABET este cu 27%, respectiv 34% mai redus, comparativ cu alte grupuri.

In mod surprinzator, rezultatele cercetarii au indicat, de asemenea, ca pentru a evita hipertensiunea si diabetul este mai bine sa mergi cu autobuzul sau cu trenul decat sa mergi pe jos sau sa folosesti bicicleta.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de peste 5.900 adulti cu varsta cuprinsa in medie intre 49 si 54 de ani si s-a desfasurat in anul 2012 la Osaka. Participantii au raspuns la un chestionar cu privire la activitatile lor fizice si la modul in care ajung la serviciu.

Sursa foto: ratb