Tranzacțiile cu crypto monede din Coreea de Sud au adus venituri impozabile de 648 milioane de dolari în 2017

Bursa de la Upbit a generat mai mult de jumătate din veniturile tranzacțiilor cu crypto monede din Coreea de Sud în valoare totală de 648 milioane de dolari în anul 2017, se arată într-un comunicat al guvernului de la Seul.

Potrivit datelor publicate de parlamentarul Park Kwang-On și raportate de autoritățile locale agenției de presă Yonhap News, veniturile totale pentru sectorul de tranzacții din Coreea de Sud a crescut cu 8,025%, comparativ cu 2016, când acesta era de doar 7,5 milioane de dolari.

Tranzacțiile au cunoscut o creștere semnificativă în cea mai mare parte a anului trecut, înainte ca guvernul sud-coreean să înceapă cu restricțiile și apoi cu interdicția absolută referitoare la tranzacțiile cu crypto monede începând cu luna decembrie. Pe măsură ce mediul începe să se soluționeze și regulamentele devin adoptate, continuarea noilor obligații fiscale pentru tranzacțiile din anul 2017 continuă.

Citește și: CUM FUNCȚIONEAZĂ BITCOIN? IATĂ O EXPLICAȚIE RAPIDĂ, PE ÎNȚELESUL TUTUROR!

În ianuarie, deputații au solicitat celor implicați în tranzacții să plătească atât impozitul pe profit, cât și impozitul pe venit local, care se ridică la puțin peste 24% din veniturile obținute în perioada în cauză. Upbit a dat lovitura cu cota sa de piață de 52,9% în 2017, în timp ce Bithumb, Coinone și Korbit se clasează, în ordine, pe celelalte poziții din top.

Bithumb, care a suferit anul trecut din cauza problemelor de securitate, în această lună a acumulat grație parteneriatului cu mall-ul online WeMakePrice, suma 317,7 miliarde de dolari (297 de milioane de dolari) numai din comisioane.

Conform directivelor guvernamentale, toate plățile sumelor datorate trebuie să aibă loc până la sfârșitul lunii martie, pentru impozitul pe profit și, până la sfârșitul lunii aprilie, pentru impozitul pe venit local.