TRASEE CULTURALE pietonale prin MAHALAUA MATASARI, la sfarsitul acestei saptamani

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) organizeaza, cu ocazia celei de-a patra editii a festivalului urban „Femei pe Matasari”, o serie de TRASEE CULTURALE pietonale gratuite prin MAHALAUA MATASARI, in zilele de 6, 7 si 8 iunie.

”Povestea MAHALALEI MATASARI” este numele TRASEULUI CULTURAL care va deschide festivalul „Femei pe Matasari”, vineri, de la ora 19.00, punctul de plecare fiind Home Matasari (str. Matasari nr. 17). Traseul masoara aproximativ un kilometru si se va desfasura pe strazile: Matasari – Matei Elina Voievod –  Matei Voievod – Agricultorilor – Balciului, cu retur pe strada Matasari.

TRASEUL CULTURAL prin MAHALAUA MATASARI cuprinde istorii si povesti despre Bucurestiul interbelic si mahalalele sale, istoria primului tramvai electric din Bucuresti, povesti despre MAHALAUA MATASARI si Obor, dar si despre Targul Mosilor, istorii despre negustori si despre producatorii de matasuri, despre bacanii si crasme, dar si povesti despre femei, librarii si primari.

Citeste si: VIZITE VIRTUALE, la Muzeul National de Arta al Romaniei

Plimbarea prin MAHALAUA MATASARI va porni din dreptul Home Matasari vineri de la ora 19.00, sambata, de la ora 16.00, iar duminica, de la ora 14.00 si 16.00.

Citeste si: “Prin Bucurestii ce se duc”, o noua serie de trasee culturale gratuite in capitala

Traseul cultural prin MAHALAUA MATASARI face parte din proiectul ARCEN „Prin Bucurestii ce se duc…”, care consta intr-o serie de trasee culturale pietonale gratuite prin vechile cartiere si mahalale bucurestene, incercand sa atraga atentia bucurestenilor asupra memoriei si identitatii orasului, vechile cartiere ale Capitalei reprezentand insule de identitate care pastreaza memoria Bucurestiului de altadata.

Sursa foto: facebook.com