Cum tratezi hemoroizii acasă! Remedii naturiste și tratamente ieftine

Ulterior băii de șezut este indicat să faceți un mic repaos pentru ca zona să se usuce. După baia de șezut, puteți utiliza chiar și un uscător de suflare pe o setare rece, dacă nu vă deranjează. Există și băi de șezut speciale pe care le puneți direct pe scaunul dumneavoastră de toaletă pentru ușurarea înmuierii maselor hemoroidale externe. Șervețelele, unguentul sau cremele pot alina durerea și mancărimile provocate de boala hemoroidală fără efecte secundare. Nu utilizați un unguent cu hidrocortizon timp de mai mult de o săptămâna, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră spune că este în regulă.

Gheața și bumbacul sunt esențiale

Nu omiteți folosirea gheții. Puneți un mic pachet rece pe locul cu probleme de mai multe ori pe zi. Gheața poate reduce  această durere sîcâitoare și poate reduce considerabil umflarea maselor hemoroidale externe pentru un timp. Luați în considerare analgezicele. Un medicament fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofen, aspirina sau ibuprofen, ar putea ajuta la durere. Nu zgâriați zona inflamată. Ați putea deteriora pielea și să accelerați rău iritatia și mâncărimea.

Alegeti bumbacul. Purtați lenjerie în vrac, moale. Păstrează zona care este difuzată și împiedică formarea de umiditate, ceea ce vă poate deranja masele hemoroidale externe.

Nu va abțineți dar limitați timpul petrecut pe tron

Limitați timpul pe tron. Dacă nu terminați după câteva minute, nu așteptați sau forțați să se întâmple ceva. Încercați să intrați într-o rutină în care să mergeți la toaletă în același interval de timp în fiecare zi. Fii delicat. Dacă hârtia igienică este iritantă, încercați să o umeziți mai întâi. Sau folosiți șervețele pre-umezite, bile de bumbac sau șervețele pentru bebeluși fără alcool.

CITESTE ȘI: TRATAMENT HEMOROIZI INTERNI. TOTUL DESPRE SIMPTOMELE, APARIȚIA, PREVENIREA ȘI TRATAREA ACESTORA

Nu vă abțineți. Când simți că trebuie să pleci, fă-o. Nu așteptați un timp sau un loc mai bun. Scaunul poate face backup. Și asta poate duce la tensionare și mai multă presiune în special pentru masele hemoroidale interne. Du-te cât de repede poți atunci când simți nevoia. Încercați o poziție ghemuită. Puneți o banca scurtă sau un teanc de cărți de telefon sub picioare când mergeți la baie. Ridicarea genunchilor în timp ce stați pe toaletă schimbă poziția dumneavoastră în interior va putea ușura mișcările intestinului dar va și reduce presiunea exercitată asupra acestora.

Consumă fibre, fă mișcare și evită sedentarismul

Consumul de fibre îți înmoaie scaunele și le face să se miște mai ușor prin corpul tău. Fibrele le veți găsi în fasole, pâine integrală și cereale, fructe și legume proaspete. De asemenea, puteți încerca un supliment dacă nu puteți obține o cantitate suficientă de fibre din alimente. Adăugați fibrele încet în alimentație pentru a evita gazele și balonarea. Stați bine hidratat pentru a menține scaunele moi, astfel încât acestea să fie mai ușor de trecut. Apa este cea mai bună alegere. Bea mult pe parcursul zilei. Sucul de prune este un laxativ natural și te poate ajuta foarte mult. Fă sport regulat. Chiar și o plimbare plină de viață – 20-30 de minute în fiecare zi vă poate împiedica să vă constipați.

Respira cum trebuie! Când depuneți un efort fizic încercați să respirați corespunzător. Este un lucru obișnuit să vă țineți respirația în timp ce împingeți, trageți sau faceți un efort (probabil că nu vă dați seama că faceți acest lucru) – și aceasta poate duce la dureri hemoragice și sângerare.

Folositi o pernă. Așezați-vă pe o pernă în loc de o suprafață tare. Acesta va ușura umflarea pentru orice tip de boală hemoroidală. De asemenea, poate ajuta la prevenirea formării de noi hemoroizi interni sau externi. Luați pauze. Dacă trebuie să stați mult timp în poziția șezut, ridicați-vă în fiecare oră și deplasați-vă timp de cel puțin 5 minute.

Multe remedii naturiste pot fi preparate acasă

Remediile naturiste pentru orice tip de boală hemoroidala care pot fi preparate acasă și utilizate în funcție de tipul afecțiunii (tipul bolii hemoroidale).

Astfel, cele mai întâlnite remedii naturiste în caz de masele hemoroidale externe sunt baia de șezut cu castane, precum și crema de hamamelis. În cazul maselor hemoroidale interne, capsulele de usturoi pot reprezenta un tratament natural extrem de util, iar capsulele de echinacea pot fi utilizate în ambele cazuri, pentru a ameliora inflamațiile ce însoțesc acutizarea acestei afecțiuni.

Tratamentele medicale pentru orice tip de boală hemoroidala ar trebui să fie recomandate de către medicii proctologi, iar aceste remedii naturiste nu ar trebui să înlocuiască niciun alt tratament medical, care poate include intervenții minim invazive, în cabinetul medicului, ori utilizarea de analgezice, unguente sau alifii.

CITESTE ȘI: TRATAMENT HEMOROIZI EXTERNI. TOTUL DESPRE SIMPTOMELE, APARIȚIA, PREVENIREA ȘI TRATAREA ACESTORA

Cu toate acestea sunt numeroase persoane suferinde care, din varii motive, nu ajung la medicul specialist. Pentru acestea propunem o serie de remedii naturiste care vor ameliora durerile, sângerările și disconfortul provocate de boala hemoroidală. Ulterior ar trebui să vă prezentați rapid la un medic specialist care va obține chiar vindecarea și dispariția acestora.

Remedii naturiste pentru hemoroizii externi

Există numeroase rețete și tratamente pentru remedierea durerilor și a disconfortului provocat de masele hemoroidale externe. În continuare vom prezenta câteva dintre cele mai populare.

1.Baia de șezut cu pulbere de castane de India

Un remediu anturist eficient pentru masele hemoroidale externe o reprezintă baia de șezut realizată cu pulbere de castane India, care îmbunătățește circulația și ameliorează durerea și disconfortul cauzate de afecțiune.

Ingrediente:

5 linguri de pulbere brună din India
2 litri de apă clocotita

Se amestecă ingredientele și se lasă să stea timp de zece minute. Atunci când ajunge la o temperatura suportabilă, se pune într-un vas mare și se cufundă șezutul timp de 20 de minute. Se repetă acest tratament, timp de 5 zile.

2. Ulei esențial de chiparos

Uleiul esențial de chiparos are proprietăți calmante, care va ajută la controlul durerii și a retragerea maselor hemoroidale.

Ingrediente:

1,5 litri de apă clocotită
8 picături de ulei esențial de chiparos

Se pun picăturile de ulei esențial de chiparos în apă fierbinte și se amestecă bine. Atunci când temperatura apei este potrivită, se cufundă șezutul timp de cel puțin 20 de minute.

CITESTE ȘI: CUM SE VINDECĂ HEMOROIZII CU AJUTORUL EXERCIȚIILOR FIZICE

3. Unguent pe bază de hamamelis

Un remediu bun pentru masele hemoroidale externe este unguentul de hamamelis deoarece are efecte astringente, anti-inflamatorii și anti-hemoragice.

Ingrediente:

60 ml de parafină lichidă
4 linguri de scoarță de copac de hamamelis sau 4 fiole dacă îl găsești sub această formă la magazinul naturist
60 ml glicerol

Se pun parafină și hamamelis într-un vas și se fierb timp de 5 minute. Apoi se adaugă la amestec 30 ml glicerină. Ulterior se pune într-un recipient cu un capac și se păstrează în frigider. Folosiți zilnic, de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este necesar, timp de aproximativ o lună.

Remedii naturiste pentru hemoroizii interni

Unul dintre tratamentele naturiste eficiente pentru ameliorarea maselor hemoroidale interne este administrarea de capsule de usturoi, deoarece ajută la întărirea vascularizației intestinale, ameliorând durerea și disconfortul și reduce incidența de formare a unor noi excrescențe.

Un alt remediu naturist util pentru excrescențele inflamate și infectate sunt capsulele de echinacea, deoarece această plantă are proprietăți anti-inflamatorii, antibiotice și imunostimulante, alinarea durerii, disconfortul, de a ajută la tratarea infecției și de a consolida sistemul imunitar.

Boala hemoroidala poate fi cauzată de constipație cronică, sarcina, statul îndelung în picioare zi de zi, obezitatea, stresul și lipsă de exerciții fizice, de aceea este recomandată pierderea în greutate, și reglarea acesteia, exercițiile fizice, mai puțin mersul pe bicicletă, echitația, evitarea statului în picioare mult timp, creșterea consumului de alimente bogate în fibre și consumul a aproximativ 2 litri de apă pe zi.

Alte remedii naturale făcute acasă

Mustarul negru apare în numeroase rețete dedicate vindecării bolii hemoroidale. Într-una dintre aceste rețete, se arată cum o cantitate de praf de muștar negru trebuie amestecată cu iaurt de vanilie iar după consumul mixturii trebuie băut un pahar de lapte bătut. Este un remediu natural pentru bolile hemoroidale. 

Un alt tratament natural se realizează cu ajutorul cepei. Tot ce trebuie făcut este să se amestece într-un castron trei linguri de zahăr cu un inel mic de ceapă. Mixtură va avea o aromă ciudată insă consumată de două ori pe zi va face minuni în tratamentul pentru masele hemoroidale și pentru oprirea sângerării acestora.

Puteti amesteca 100 de grame de ridichi rase cu o linguriță de miere. Această mixtură trebuie consumată de două ori pe zi până când se constată dispariția afecțiunii. Dacă nu se preferă salatele, ridichiile se pot transforma în suc. Se adaugă sare după gust și se vor bea între 60 și 90 de mililitri în fiecare dimineață și seară.

Nu uita de dieta alimentară și exercițiile fizice

Îmbunătățirea dietei. Cu siguranță nu-ți dorești că boala hemoroidală să revină după ce ai scăpat de ea nu-i așa? Atunci de ce nu faci câteva lucruri esențiale pentru a te asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla? În condițiile în care constipația este, cel mai probabil, motivul cel mai întâlnit când vorbim despre boală hemoroidala, este indicat consumul de fructe și legume bogate în fibre, în special cele care ajută la înmuierea rezultatului tranzitului intestinal.

Exerctiile fizice trebuie să devină o rutină! Poate nu știi încă dar exercițiile fizice te vor ajută să împiedici apariția bolii hemoroidale. Făcând mișcare zilnic îți vei îmbunătăți circulația sanguină inclusiv în zona anusului și a rectului și vei ușura și mișcările tranzitului intestinal.

Există numeroase tratamente naturale pentru această afecțiune, insă dacă nu ai găsit încă ceva care să funcționeze atunci este timpul să mergi la un medic specialist. Și ține minte: prevenția este mult mai bună și utilă decât tratamentul!


src=”https://www.facebook.com/tr?id=133829197339853&ev=PageView&noscript=1″
/>