Cum se vindecă hemoroizii cu ajutorul unor exerciții fizice

O serie de exerciții fizice regulate este, de asemenea, apreciată pentru efectele benefice asupra tranzitului intestinal. Exercițiile fizice un rol important în prevenirea hemoroizilor și grăbirea vindecării acestora. Cu toate acestea, anumite tipuri de exerciții fizice pot agrava simptomele afecțiunii hemoroidale.

Daca suferi deja de o boală hemoroidala nu trebuie să te descurajezi și să renunți în totalitate la activitățile fizice. Dar trebuie să alegi cu mai multă atenție tipul acestora.

Aparitia bolii hemoroidale este direct legată de tensionarea venelor din zona anala sau rectală. Cum ar fi șederea prelungită pe toaletă sau încordarea care însoțește constipația. Alte cauze comune includ presiunea exercitată de sarcina asupra venelor rectale și slăbirea mușchilor și țesutului conjunctiv datorată vârstei. Când consumul de fibre, lichide și exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a înlesni ieșirea la toaletă și pentru a evita constipația, doctorul va poate recomandă laxative sau diferite medicamente, suplimente sau remedii naturiste. Supozitoarele, cremele și unguentele pentru bolile hemoroidale cu efecte antiinflamatoare și de calmare pot fi de asemenea de un real ajutor. Se recomandă că aceastea să fie folosite înainte de a efectua exerciții fizice.

Desi unele exerciții provoacă solicitări ale zonei, agravând boală hemoroidală, exercițiile fizice regulate sunt, totuși, recomandate pentru vindecarea și prevenirea afecțiunii. În continuare va prezentăm câteva aspecte de care ar trebui să țineți cont pentru a alege exercițiile benefice. Scopul principal al exercițiilor în prevenirea și tratamentul bolii hemoroidale este de a regla tranzitul intestinal normal, care, la rândul lor, pot preveni constipația și încordările implicate de aceasta. În plus, exercițiile fizice pot întări musculatura și de a îmbunătăți fluxul de sânge, ajutând la furnizarea substanțelor nutritive și a oxigenului către zona afectată, reducând astfel inflamația și grăbind vindecarea.

Mersul pe jos

Puteti preveni apariția bolilor hemoroidale prin introducerea unor plimbări zilnice în rutină dumneavoastră. Dacă nu faceți mișcare sau vă petreceți mult timp în șezut, va exista o presiune permanentă asupra venelor din rect. Mersul pe jos ameliorează presiunea rectală. Pentru cele mai bune rezultate, încercați să mergeți între 5-10 minute la fiecare două ore.

CITEȘTE ȘI: TRATAMENT HEMOROIZI: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ACEASTĂ AFECȚIUNE ȘI TRATAREA EI

Exerciții fizice ale mușchilor fesieri

Cateva exerciții fizice ale mușchilor fesieri sau gluteali pot ajuta la prevenirea acestei afecțiuni. Există trei mușchi fesieri care pot fi antrenați printr-o varietate de exerciții ale picioarelor. Mișcările compuse cum ar fi fandările, genuflexiunile și unele tipuri de exerciții care presupun aplecarea trunchiului, pot antrena și tonifia musculatura gluteală.

Fandările implică utilizarea de greutăți și întinderea unui picior sau realizarea unui pas în față, până când genunchiul din spate atinge solul. Genuflexiunile sunt efectuate prin depărtarea laterală, ușoară a picioarelor și apoi ghemuirea până când coapsele se află în poziție paralelă cu podeaua. Unele dintre exercițiile de aplecare a trunchiului spre sol implică ridicarea greutăților și apoi extinderea trunchiului în poziție verticală.

Consolidarea și flexibilitatea muschilor

Consolidarea, tonifierea și mărirea flexibilității mușchilor poate ajuta la prevenirea bolilor hemoroidale. Forța și flexibilitatea pot ajută țesuturile de sprijin care se slăbesc și se întind cu vârsta. Pe măsură ce faceți exerciții cu greutăți, veți arde mai multe grăsimi și se va construi masa dumneavoastră musculară.

Concentrați-vă asupra consolidării masei musculare și intinderilor mușchilor care îi înconjoară pe cei fesieri, respectiv cei localizați în partea inferioară a spatelui, din zona inghinală și a soldurilor. În felul acesta durerea poate fi diminuată și veți ajută mușchii fesieri să lupte împotriva apariției bolii hemoroidale.

Întinderi ale taliei

Aceste întinderi sunt recomandate mai ales pentru masele hemoroidale externe și protejează împotriva acestora prin consolidarea sfincterului anal. Pentru a le efectua, stați pe sol fără pantofi și ridicați-va încet pe vârfurile picioarelor. În timp ce faceți acest lucru ridicați brațele cât de mult puteți, în sus, deasupra capului. Apoi, încet, aplecați-va înainte din talie, îndreptând brațele în jos, în timp ce le mențineți drept și în față dumneavoastră. Aplecați-va până când ajungeți cât mai aproape de podea. În acest punct veți simți cum lucrați mușchiul anal. Efectuați acest exercițiu de cel puțin două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Exerciții fizice de tip kegel

Exercițiile kegel pot ajuta la creșterea rezistenței țesuturilor și consolidarea mușchilor care susțin rectul. Exercițiile kegel sunt efectuate prin încordarea mușchilor pubcococcigieni. Specialiștii recomandă efectuarea ciclului lung și scurt de exerciții kegel pentru prevenirea apariției sau agravării bolii hemoroidale. În timpul ciclului lung de exerciții fizice strângeți mușchii timp de 10 secunde, apoi relaxați-vă 10 secunde. Apoi, în timpul ciclului scurt, strângeți mușchii în mod repetat și eliberați în fiecare secundă.

CITESTE ȘI: DEFINIȚIE, SIMPTOME și DIAGNOSTIC! Cum poți preveni HEMOROIZII

Exerciții fizice nerecomandate atunci când suferi de boala hemoroidală

Dacă suferi de o boală hemoroidală, va trebui să eviți orice activități care provoacă durere sau mai mult disconfort. De exemplu, călăria, ciclismul sau canotajul nu sunt recomandate, pentru că pot agrava disconfortul. Categoric prin plasarea unei presiuni suplimentare asupra zonelor sensibile. În plus, ridicarea de obiecte grele și alte activități de acest tip vor agrava, de asemenea, afecțiunea. În aceste categorii de exerciții fizice intră și culturismul sau ridicatul de haltere. Există situații în care aceste exerciții fizice pot fi efectuate, dacă se adaptează tehnică, însă pentru această veți avea nevoie de sfatul unui antrenor. Dacă obișnuiți să mergeți la sala des, ar fi indicat să cereți sfatul antrenorului înainte de exerciții, pentru a va recomandă un program potrivit situației voastre specifice.

În cazuri grave, niște exerciții fizice nu sunt suficiente și rezolvarea problemei hemoroidale, va necesita tratamente medicale, proceduri sau intervenții chirurgicale. Toate pentru a opri sângerările și pentru a rezolva problema venelor inflamate. Este foarte important să nu lași problema nesupravegheată și să ceri ajutorul medicului specialist imediat ce observi sânge în scaun sau dureri în zona anala. În concluzie, putem spune că o serie de exerciții fizice sunt eficiente și oferă beneficii chiar și atunci când suferim de boala hemoroidală. Este, însă, important să ne informăm, să ținem cont de sfatul specialiștilor și să alegem cu atenție tipul de exerciții fizice efectuate.

CITEȘTE ȘI: TOT CEEA CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE HEMOROIDECTOMIE


src=”https://www.facebook.com/tr?id=133829197339853&ev=PageView&noscript=1″
/>