Tratament hemoroizi interni. Simptomele, apariția, diagnosticul și tratarea acestora

În articolul de astăzi va vom prezenta toate informațiile necesare despre simptomele, apariția, prevenirea și tratarea acestor hemoroizi interni. Aceștia sunt vene asemănătoare celor varicoase vizibile pe picioarele anumitor oameni care suferă de acest gen de afecțiune.

Prezentare generală

În ciuda faptului că majoritatea oamenilor consideră că hemoroizii sunt anormali, ei sunt prezenți la toată lumea. Doar atunci când structura hemoroidală se mărește astfel încât pot provoca probleme și pot fi considerați anormali sau boală. Deși se găsesc la toată lumea, aceștia se măresc și produc probleme doar la 4 % din populație. Bolile hemoroidale se găsesc în mod egal la femei și bărbați. Extinderea lor atinge apogeul în intervalul de vârstă cuprins între 45 și 65 ani. 

Tipuri de hemoroizi

Exista trei tipuri: hemoroizi interni cu origine din plexul intern, hemoroizi externi din plexul extern și hemoroizi mixti. Deasemenea sunt suficiente cazuri în care atât unii cât și ceilalți se pot dezvoltă în paralel cu o fisură anală.

În condițiile în care provin de la partea superioară sau rectală a canalului anal, aceștia sunt denumiți hemoroizi interni. Dacă provine de la capătul inferior al canalului anal în apropierea anusului, ei sunt denumiți hemoroizi externi. Diferența se face pe baza faptului că hemoroidul provine deasupra sau dedesubtul liniei dentate. Adică denumirea divizării dintre partea interioară (rectul) și partea exterioară (anusul).

CITESTE ȘI: TRATAMENT HEMOROIZI: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ACEASTĂ AFECȚIUNE ȘI TRATAREA EI

Cele patru stadii distincte ale bolii hemoroidale

Prezența, momentul și reductibilitatea prolapsului hemoroidal ajută la clasificarea stadiului acestora și orientează abordarea terapeutică în patru stadii distincte ale afecțiunii. 
Stadiul I – apar sângerări anale după mersul la toaletă, fără prolaps hemoroidal (n.red. fără apariția din canalul anal). 
Stadiul II – în același moment cu hemoragia, se manifestă și prolabarea (ieșirea) maselor hemoroidale care se pot reduce spontan.
Stadiul III este acela când au loc sângerări anale cu prolaps hemoroidal. Atunci necesită reintroducerea maselor hemoroidale în canalul anal cu mâna, inițial numai la defecatie apoi și după eforturi cu creșterea presiunii intraabdominale. 
Stadiul IV – masele hemoroidale prolabeaza (ies afară prin anus) la efort minim. Ele se trombozeaza frecvent, sunt extrem de dureroase și sunt asociate cu hemoragii importante. Sângerările abundente pot evolua până în momentul în care viața pacientului este pusă în pericol.

Cauzele și factorii de risc 

Când vine vorba de factorii de risc, este foarte important de știut că masele hemoroidale interne pot apărea atunci când există o presiune considerabilă asupra venelor din pelvis și din canalul anal. Persoanele care nu au constipație pot evolua ani buni până când să li se pună corect diagnosticul de boală hemoroidala. Până la stadii avansate, dacă nu au acuze subiective. În schimb, pacienții cu constipație se prezintă din vreme la medic, din cauza faptului că sângerarea precoce îi alarmează.

O serie de teorii încearcă și reușesc să explice cu argumente solide cauzele apariției bolilor hemoroidale. De la implicarea unor dereglări neurologice și /sau endocrine până la anumite etiologii infecțioase cum ar fi colita, flebita hemoroidala și criptita. O mare parte dintre specialiști explică apariția acestora că rezultat direct al factorilor alimentari sau o alimentație dezechilibrată. Prolabarea și apariția lor sunt favorizate de mai mulți factori dintre care îi amintim pe cei mai des întâlniți.  Consumul excesiv de condimente, constipația, sarcina și nașterea, hipodinamia, sedentarismul, diareea, ridicarea greutăților, obezitatea, tusea cronică, abuzul de alcool și tutun.

Cauzele apariției pot fi următoarele:

Perioadele lungi de timp petrecute pe toaletă
Diarea cronică și constipația
Obezitatea
Graviditate
Sexul anal

Acest articol va arunca o lumină asupra acestor excrescențe hemoroidale, iar semnele și simptomele acestora includ:

Mâncărime sau iritație în regiunea anală
O acoperire asemănătoare mucusului la scaun
Sangerari nesănătoase în timpul tranzitului intestinal, când cantități mici de sânge roșu aprins ar putea fi vizibile pe hârtia igienică sau în vasul toaletei
Umflarea în jurul anusului
Durere sau disconfort în zona anală
Scurgerea fecalelor în timpul tranzitului intestinal
Un mușchi în apropierea anusului, care poate fi sensibil sau dureros.

Ce sunt hemoroizii prolaps

Anumite mase hemoroidale interne sunt localizate atât de adânc în rect, încât este posibil să nu conștientizați prezența lor deoarece simptomele sunt foarte ușoare. Problema cu aceștia apare atunci când aceștia încep să se umfle atât de tare până ajung să iasă din anus. Țesuturile anale musculare strâng la rândul lor masele hemoroidale interne, provocând dureri considerabile.

Medicii numesc aceste formațiuni drept hemoroizi prolaps. În anumite cazuri, aceștia se retrag și singuri în rect, dar dacă nu, pot fi împinși ușor în loc, dar uneori ajung într-un stadiu în care nu mai pot fi împinși înapoi. Aceștia sunt considerați mase hemoroidale interne severe.

Tratament și remedii naturiste 

Este important să tratați masele hemoroidale interne de îndată ce ați devenit conștienți de prezența lor. Fără îndoială există mai multe metode  pentru tratarea acestora. Dar alegerea unei variante corecte depinde foarte mult și de mărimea și statusul lor. De exemplu, în cazul terapiei celor de gradul unu și doi medicii de specialitate recomandă să se înceapă cu abordări mai puțin invazive. Cum ar fi autotratamentul la domiciliu.

Acesta include băi calde de șezut, de mai multe ori pe zi, în care se va folosi sare sau gheață. Medicamentele și tratamentul pe baza de laxative indicate special pentru tratarea afecțiunii hemoroidale.  Ele pot fi obținute fără prescripție din partea unui medic sunt, fără nicio îndoială, o altă soluție ideală pentru tratatarea acestei afecțiuni.

Variante de tratament naturist

Un alt tip de varianta pentru vindecarea acestora este aplicarea locală de unguente, creme și geluri, însă această varianta nu este chiar atât de des utilizată. Deoarece majoritatea produselor disponibile pentru tratament ar putea declanșa o serie de reacții alergice.

CITESTE ȘI: TOTUL DESPRE SIMPTOMELE, APARIȚIA, PREVENIREA ȘI TRATAREA HEMOROIZILOR EXTERNI

Iar un remediu natural împreună cu unele modificări ale stilului de viață vor fi de ajutor în cazul acestora după cum urmează:

Având o baie caldă infuzată cu căpățână de vrăjitoare sau se bucură de o înmuiere lungă prin adăugarea a 20 de picături de ulei de lavandă și de ienupăr în baie. Asigurându-vă că apa de baie este amestecată bine cu mâna pentru a asigura că uleiurile sunt bine dispersate. Baia de șezut este recomandată și în cazul fisurii anale. Curățați zona anală utilizând cea mai moale hârtie igienică posibilă (fără parfum și fără culoare). Apoi folosiți tampoane umezite înmuiate în căpșuni. Țineți o compresă înmuiată în ceai negru puternic și puternic împotriva zonei afectate pentru câteva minute ori de câte ori este necesar.

Mizați pe tratamente indiferent de tipul acestora!

În anii trecuți, oamenii suferinzi de boli hemoroidale trebuiau să se bazeze pe tratamente medicale. Dar și pe remedii naturiste cum ar fi pe unguente populare pentru a-și ameliora durerea și suferința. Cu toate acestea, creșterea gradului de conștientizare a sănătății îi face pe mulți să se uite a două oară la etichetele și la toate substanțele chimice folosite. Un remediu naturist, cum ar fi un produs de uleiuri esențiale, utilizat împreună cu o schimbare în dietă și stilul de viață este important. Astfel încât principalele cauze ale acestora, și anume constiparea și eforturile de a trece o mișcare intestinală, dispar! Acesta este un mod mai sigur și mai blând.

În continuare va prezentăm o serie de alte șase remedii naturale indicate în tratamentul folosit pentru boala hemoroidală:

1. Ceaiuri din combinații de plante

Acestia pot fi tratați cu succes prin consumarea unui ceai preparat din mai multe plante. Plante precum coadă-șoricelului, mușețel, troscot, tataneasa și nalba-mare. Amestecă toate aceste plante și infuzează-le în 250 ml de apă fierbinte. Este recomandat a se consumă câte trei căni pe zi cu aproximativ 10-20 de minute înainte de a mânca cele trei mese principale ale zilei respective. Trebuie precizat că acest amestec de plante sub formă de ceai trebuie consumat în fiecare zi, timp de patru săptămâni. Totodată, specialiștii recomandă mișcarea fizică și evitarea poziției șezut timp de mai mult de o ora fără pauza.

2. Cataplasmele cu argilă

În cazul în care te confrunți cu boli hemoroidale, poți apela la cataplasmele pe baza de argilă. Amestecă un pumn de argilă cu apă caldă până când obții o pastă omogenă. Unge zona inflamată cu această pasă și las-o să acționeze două ore. Pentru rezultate cât mai rapide și cât mai eficiente, aplică această pastă zilnic, timp de o luna. Dacă nu sunt foarte inflamați, poți aplică cataplasmă o dată la trei zile.

3. Varza

Varza este, de asemenea, un alt remediu natural care ajută la tratarea acestora. Zdrobește o frunză de varză și aseaz-o pe zona afectată. Las-o să acționeze câteva minute. Repetă acest proces timp de două luni.

4. Băile cu pelin

Băile de șezut sunt ideale pentru calmarea durerilor provocate de bolile hemoroidale. Pelinul este una dintre cele mai populare plante pentru tratarea acestora, datorită proprietăților astringențe și calmante.

Asadar, fă bei de șezut în ceai de pelin și folosește și coajă de stejar, pentru a că această are acțiune cicatrizanta. Amestecă câte două lingurițe din fiecare plantă în doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de șezut trebuie să dureze aproximativ 20 de minute și trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o luna.

5. Legume, semințe de in și cereale

Una dintre principalele cauze ale apariției bolii hemoroidale este alimentația nesănătoasă și haotică. Dacă vrei să previi sau să ameliorezi simptomele, trebuie să ai o alimentație cât mai echilibrată. Specialiștii în remedii naturale va sfătuiesc să faceți schimbări în dietă zilnică. Introduce-ți un sortiment cât mai variat de legume și fructe proaspete și cereale integrale. Astfel aportul de fibre devine cât mai optim și, fără îndoială, ajută digestia.

Un remediu natural cu efecte simțitoare este piureul de castane cu miere. Acesta reprezintă un remediu natural foarte bun în tratarea afecțiunii hemoroidale. Consumă-l la micul dejun și cină, iar rezultatele nu vor întârzia să apară cu siguranță.

Totodata, un alt remediu natural în tratamentul bolilor hemoroidale este reprezentat de semințele de în care au efect laxativ blând, calmant și antiinflamator. Ia de două ori pe zi semințe de in măcinate și consumă cât mai multă apă, iar masele hemoroidale vor dispărea rapid.

6. Cuburile de gheață

Compresele cu cuburi de gheață sunt un alt remediu natural rapid pentru calmarea durerilor provocate de masele hemoroidale externe. Pune câteva cuburi de gheață într-o pungă mică de plastic și apoi aplic-o direct pe acestea. Las-o să acționeze un minut, iar durerea și mâncărimile vor dispărea rapid.

VIDEO: 6 Tratamente Hemoroizi externi și interni pe care le poți face acasă cu efect

Tratamentele medicale pentru hemoroizi interni

Cu toate acestea, dacă aceștia sunt neglijați, ei pot deveni cronici sau severi, astfel încât să fie nevoie de o formă mai drastică de tratament medical. Legat strict de tratamentul medical trebuie amintit că există numeroase opțiuni. Scleroterapia, chirurgia cu laser, ligatura cu bandă de cauciuc și coagularea cu laser sunt cele mai uzitate metode medicale. Ele sunt folosite pentru eliminarea vaselor de sânge umflate și ameliorarea simptomelor.

Trebuie precizat că principiul de baza al tratamentelor medicale este că atunci când fluxul de sânge în direcția lor este obstrucționat. În acel moment aceștia se micșorează, se usucă și cad. Hemoroidectomia capsată și hemoroidectomia sunt alte două dintre metodele de tratament medical-chirurgical al acestora. În timpul acestor intervenții chirurgicale venă afectată și țesutul din jur sunt eliminate în totalitate.

Intervenții chirurgicale pentru hemoroizi interni

Hemoroidectomia face parte din tratamentele medicale și este intervenția chirurgicală efectuată în sala de operație sub anestezie care presupune excizia completă a maselor hemoroidale. Aceasta este cea mai agresivă abordare a bolii are o rată semnificativ scăzută de recurență. Totuși, această metodă are o rată crescută a complicațiilor postoperatorii.

Hemoroidopexia este, fără nicio îndoială și de departe, tehnica chirurgicală cea mai nouă referitoare la vindecarea acestei afecțiuni. Hemoroidoxipedia a devenit rapid și cea mai recomandată metodă medicală de tratare a celor de gradul trei. Mai trebuie precizat și faptul că simptomul cel mai des întâlnit în cazul bolii hemoroidale este sângerarea nedureroasă. Pe hârtia igienică, în urmă defecației se pot remarcă pete de sânge de culoare roșu deschis. Sângerarea este de obicei redusă cantitativ.

Complicații 

Una dintre complicațiile bolii hemoroidale este tromboză hemoroidala acută, iar în cazul acesteia sunt imperios necesare tratamentele medicale. Tromboza hemoroidala (o umflătură perianala dura-elastică, dureroasă) este de multe ori prima manifestare a bolii hemoroidale.

Durerea acută, însoțită de apariția umflăturii perianale, este cauza cea mai frecventă de adresare la medic, de multe ori fiind asociată cu sângerare abundentă. În orice stadiu al evoluției trombozei hemoroidale, mucoasa de deasupra maselor hemoroidale trombozate poate să se erodeze ducând la instalarea unei hemoragii masive. În cele mai multe cazuri zona erodată este o poartă de intrare a infecției cu evoluție spre complicații septice (abces, flegmon).

Rectoragia

Rectoragia (sângerarea anală) poate fi manifestarea și a altei patologii colonice cum ar fi neoplasmul de colon (cancer de colon). Sau a unor boli inflamatorii a căror unică soluție nu poate fi decât tratamentul medical. O sângerare rectală este dovadă unei leziuni care are originea, în particular, în partea de jos a tubului digestiv (colon, rect, anus). Dar poate fi plasată și în partea să superioară (ulcer duodenal, de exemplu) dacă hemoragia este foarte mare.

Tratamentul medical va depinde în mare măsură de gradul sau gradul de afecțiune. Alte forme de tratament medicale includ:

Bandaj de bandă de cauciuc
Scleroterapia
Coagularea cu infrarosu
Tratamentul cu laser
Hemoroidectomia – intervenția chirurgicală clasică.

Masele hemoroidale interne sunt greu de depistat

Trebuie neapărat de precizat și faptul că aceste mase hemoroidale interne sunt destul de departe în interiorul rectului pe care nu-i puteți vedea sau simți de obicei. În general, nu fac mai mult rău decât niște nervi care suferă de o anumită durere. Sângerarea poate fi singurul semn al existenței acestora. Uneori prolapsează sau devin mai mari și mai puternici în afară sfincterului anal. Apoi, puteți să-i vedeți că pe niște pete umede care sunt mai roz decât zona înconjurătoare. Și sunt mai multe șanse să fie afectați mai ales atunci când va curățați după ce ați avut un scaun.

Când prolapseaza, de obicei, pot reveni în interior de la sine dar acest lucru nu este sută la sută sigur. Chiar dacă nu, așa cum aminteam și mai sus, ei pot fi adesea împinși ușor în loc. Alteori masele hemoroidale pot fi tratați cu ajutorul unui remediu naturist alteori sunt necesare tratamentele medicale. Este foarte importantă că aceste afecțiuni să fie descoperite la timp pentru a evita apariția unor forme mai grave cum ar fi fisură anală. Sunt destule cazuri când se pot dezvoltă în paralel cu fisură anală și principala cauza a apariției acestora are legătură cu problemele legate de tranzitul intestinal.

Nu faceți abstracție de indicațiile medicului și tratamentele impuse

Tratamentul nu este luat în seama, cel puțin până în momentul în care pacientul nu suferă. Adică nu experimentează durerea, disconfortul, mâncărimea, senzația de arsura, sângerarea și jena accentuată, implicate. Atunci când se întâmplă acest lucru, interesul față de tratamentele medicale crește. În mod normal, un om obișnuit nu acordă o deosebită atenție posturii, fie că este vorba despre poziția șezut sau mersul pe jos. Asta se întâmplă doar în momentul în care vorbim de apariția unor boli cronice.

Modul necorespunzător adoptat de persoane atunci când stau în poziția șezut poate pune presiune asupra sistemului digestiv și cu siguranță încetinește digestia. Cel mai important este că oamenii să păstreze întotdeauna spatele drept. Odată cu înaintarea în vârstă majoritatea persoanelor va avea un mers incorect sau o poziție deloc sănătoasă.

Stați cu spatele drept 

Mai toți oamenii au înclinația de a sta încovoiați atunci când merg pe jos sau când stau în poziția șezut, adică să-și încline coloana. Acest lucru poate fi provocat de mai mulți factori, cum ar fi inclusiv pantofii purtați sau nivelul activității sportive. Încercați să depistați cauza și să o îndepărtați.

O mare parte dintre factorii de risc care favorizează apariția bolilor hemoroidale, indiferent de tipul acestora, sunt foarte variați. Este foarte bine de știut că bolile hemoroidale apar, în egală măsură, atât la femei cât și la bărbați. Indiferent de grupa de vârstă.

Alți factori de risc care duc la apariția bolilor hemoroidale

Specialiștii în tratamente medicale vorbesc, în majoritatea cazurilor, despre o serie de factori de risc:

Boli de ficat sau de inimă sau amândouă. Aceste boli pot cauza stocarea sângelui în zona abdominală sau pelviana și pot duce la apariția bolilor hemoroidale.

În final  trebuie să va readucem aminte și un alt factor de risc, extrem de des întâlnit, care poate duce la apariția acestora. Unii oameni pot fi predispuși de a avea boli hemoroidale, mai ales în condițiile în care și alți membri ai familiei, cum ar fi părinții lor, le-au avut.

Si atenție la o temere nefondată dar extrem de des întâlnită: Nu, hemoroizii nu se iau/nu se transmit.  În schimb sunt multe alte afecțiuni care pot fi confundate că fiind afecțiuni hemoroidale. Iar acele afecțiuni se pot transmite/sunt transmisibile și pot fi confundate că fiind boli hemoroidale.


src=”https://www.facebook.com/tr?id=133829197339853&ev=PageView&noscript=1″
/>