Tratament pentru cancer, retras din farmacii. Sesizarea, facuta de compania Sutent

tratament-cancer

O cutie cu medicamente pentru cancer a fost retrasa din farmacii, dupa ce s-a descoperit ca pastilele erau contrafacute, potrivit Romania TV. Agentia Nationala a Medicamentului si politistii au demarat o ancheta in acest caz.

Masura a fost dispusa dupa ce compania Sutent, care produce medicamente pentru tratarea mai multor tipuri de cancer, a descoperit doua cutii cu pastile contrafacute, in doua farmacii din Germania si Romania. 

“S-a identificat o cutie de medicamente care este contrafacuta. Impreuna cu politia, incercam sa identificam daca este vorba despre o singura cutie. E primul caz de falsificare pe care l-am identificat in farmacii si incercam sa aflam de unde provine. in cazul in care medicamentul este falsificat, acesta nu mai indeplineste rolul de efect terapeutic, iţi poate pune viata in pericol”, a declarat directorul Agentiei Nationale a Medicamentului, Marius Savu, pentru Romania TV.

Pretul unei singure cutii este de 20.000 de lei si 163 de flacoane, in valoare de 3,4 milioane de lei, au fost retrase din farmaciile din Romania.

Foto: Mondo News