Tratament surpriza impotriva cancerului

O tanara in varsta de 17 ani originara din Ontario (SUA), diagnosticata cu leucemie, a experimentat consumul de canabis, marihuana si canepa in detrimentul tratamentelor clasice impotriva cancerului, respectiv chimioterapia si radioterapia.

Rezultatele i-au uimit pe cei doi medici care au monitorizat tratamentul pacientei. Yadvinder Singh si Chamandeep Bali au detaliat cazul in revista “Case Reports”.

“In ciuda tratamentului nestandardizat, doza de marijoana a fost ajustata in functie de raspunsul biologic al pacientei, rezultatul fiind unul uimitor: scaderea numarului de celule leucemice.”

CITESTE SI: B17, VITAMINA CARE UCIDE CANCERUL

Pacienta a fost diagnisticata pentru prima oara cu leucemie limfoblastica acuta la varsta de 14 ani si, dupa 34 de luni de chimioterapie, chirurgie si radioterapie ramase fara succes, a apelat la doze importante de canabis si marijoana.

Desi pacienta a decedat dupa 11 saptamani in care tratamentul s-a bazat pe doze de marijoana, moartea ei a fost cauzata de hemoragii intestinale severe provocate de efectele secundare ale chimioterapiei.

Pe de alta parte, de la inceperea tratamentului cu marijoana, medicii au constatat ca fata nu a suferit niciun efect secundar.

CITESTE SI: STUDIU: IMUNOTERAPIA, NOUL TRATAMENT IN BATALIA ANTICANCER

“Trebuie sa remarcam faptul in timp ce tratamentul cu chimioterapie a avut efecte secundare devastatoare care in cele din urma au dus la moartea pacientei, terapia prin marijoana si canabis au avut efecte psihosomatice impresionante, materializate prin cresterea vitalitatii pacientei.”