Tratamente de combatere a tantarilor, in sectorul 6

In aceste zile, in Sectorul 6, se deruleaza tratamente intensive de combatere a tantarilor, atat in zonele cu vegetatie abundenta, cat si in subsolurile blocurilor si pe retelele utilitare.

“Ca urmare a doleantelor exprimate de membrii comunitatii, am cerut reprezentantilor 3D Romania ca activititatile de combatere a tantarilor in Sectorul 6 sa fie intensificate pana la finalul perioadei de vreme caniculara. Raportul de activitate al companiei arata ca, in Sectorul 6, actiunile vor continua pana in luna octombrie, astfel urmand sa fie distruse si larvele insectelor daunatoare”, a declarat primarul Sectorului 6, Rares Manescu. 

In perioada iunie – august 2013, societatea 3D Romania, aflata sub contract cu CGMB, a efectuat astfel de tratamente in parcuri, cimitire, pe aliniamente stradale, maluri de lacuri, casa scarii si subsolurile blocurilor, retelele edilitare. Numai in Sectorul 6, s-a intervenit la peste 1.700 de obiective tip asociatii de proprietari, 300 de obiective tip societati comerciale si pe retelele edilitare de alimentare cu apa si canalizare, informeaza administratia locala.

In ceea ce priveste parcurile din Sectorul 6, in lunile de vara s-au efectuat atat tratamente de combatere a tantarilor, cat si delarvizari in: Parcul Giulesti, Parcul Giulesti Cinema, Parcul Drumul Taberei, Parcul ANL Brancusi, Parcul Crangasi si in Complexul Politehnica.

Combaterea tantarilor se face in special in intervalul orar de maxima activitate a acestor insecte, 21.00 – 01.00, cu ajutorul generatoarelor de ceaţtarece (tip Ultra Low Volume), montate pe autoturisme Mazda sau Dacia Logan, sub supravegherea inspectorilor si in prezenta politistilor locali. Tratamentele vor continua pana la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie.

 

Sursa foto: ziare.com