Tratamente de reconstrucție dentară – aparatul dentar, implantul și coronița – când sunt recomandate acestea

Zâmbetul poate fi considerat o carte de vizită pentru orice persoană iar tratamentele de reconstrucție sunt importante pentru un zambet perfect. Dacă nu ești mulțumit de forma, dimensiunea sau culoarea dinților tăi, atunci este indicat să optezi pentru tratamente de reconstrucție dentară. Prin aceste proceduri, dantura va fi restaurată în totalitate și pot fi aplicate individual pentru fiecare dinte în parte. Tratamentele de reconstrucție dentară, au rolul de a reda aspectul natural al dinților, iar acest lucru se întâmplă prin refacerea porțiunilor dentare afectate de carii sau care au trecut prin anumite traumatisme precum fracturare sau ciobire.

Tocmai din aceasta cauza pentru ca sunt foarte raspandite, întâlnim întrebări frecvente despre aparat dentar preț și despre tratamentele de reconstrucție dentară. Prețurile unui aparat dentar diferă de la pacient la pacient. Pe de altă parte, reconstrucția dentară se referă la o serie de tratamente realizate de medicul stomatolog în strânsă legătură cu tehnicianul dentar.

Reconstrucția dentară este necesară și pentru a crește stima de sine, și se îmbunătățește semnificativ funcția de masticație ale danturii, de comunicare, de pronunție corectă, ajutând foarte mult și la starea generală de sănătate.

Care sunt tratamentele de reconstrucție dentară și când sunt recomandate?

Aparatul dentar

Aparatul dentar este recomandat în cazul dinților înghesuiți care pot provoca o respirație urat mirositoare din cauza faptului ca nu reusim sa ii curatam corect. Aceste semne reprezintă faptul că bacteriile nu pot fi îndepărtate în mod corect, fiind prinse între dinții aglomerati și intervine necesitatea unui aparat dentar. De asemenea, aparatul dentar este recomandat și în cazul unui dinte crescut incorect sau strâmb. Poți opta pentru aparatul dentar și dacă mușcătura este incorectă, iar maxilarul este aliniat într-un mod greșit. Aparatele dentare sunt recomandate și pentru a ține la distanță problemele digestive, cauzate de faptul că alimentele nu sunt mestecate corect.

Implantul dentar

Există multe motive pentru care este recomandat un implant dentar, iar cel mai important dintre acestea este reprezentat de lipsa unuia sau a mai multor dinți. Implant dentar este foarte important deoarece are rolul de a înlocui dinții lipsă și de a preveni o serie de complicații precum pierderea osului sau îmbolnavirea articulațiilor mandibulare. Pentru a preveni aceste lucruri, este recomandată aplicarea unui implant dentar, și anume un șurub din titan introdus în os.

Pentru informații complete despre preț implant dentar, este indicat să consultați un medic specialist.

Coronița dentară

Coroanele dentare sunt, de asemenea, recomandate în cadrul acestor tratamente de reconstrucție dentară. Acestea pot fi aplicate în cazul dinților distruși în proporție de peste 50% de cariile avansate. De asemenea coroanele dentare sunt recomandate și în cazul dinților ce au nevoie de o restaurare de formă și la culoare. Pot fi aplicate și în urma unui tratament de canal sau dacă dinții sunt decolorați și problema nu se poate remedia prin albire. Coroanele dentare pot fi utilizate și în cadrul unui tratament cu implanturi dentare.

Dacă vei opta pentru unul din aceste trei tratamente de reconstrucție dentară, ai ocazia de a-ți recăpăta zâmbetul, iar viață va fi mai senină.