Trei alpinisti vor sa devina cei mai tineri romani care urca pe Everest

Trei alpinisti vor pleca la 3 aprilie pe Everest, unde vor incerca sa devina cei mai tineri romani care escaladeaza cel mai inalt varf din lume.

Este vorba despre Oana-Maria Harabagiu (23 de ani), Adrian Fako (26 de ani) si Tiberiu Pintilie (29 de ani). Expeditia, care a fost prezentata luni la sediul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), face parte din programul social “Care este Everestul tau?” prin care elevii din scolile generale si licee sunt incurajati sa-si prezinte aspiratiile in fata unor persoanalitati din viata sportiva si sociala.

Citeste si: Expeditie romaneasca in premiera, pe varful Annapurna din Himalaya

“E frumos proiectul. E un proiect in care eu, ca si consilier al ministrului la acel moment Nicolae Banicioiu, am crezut foarte tare si chiar am sustinut. Am devenit si ambasadorul proiectului pentru ca mi s-a parut o idee geniala de a merge in scoala si de a pune intrebarea «Care este visul tau?». Sunt ferm convinsa ca toti avem un obiectiv in viata, important este ca cineva sa mearga in scoli si sa-si promoveze proiectul. In orice proiect in care m-am implicat, eu mi-am urmarit Everestul”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, care este si ambasadorul proiectului. Szabo a mai anuntat ca MTS va sustine expeditia pe Everest cu aproximativ o suta de mii de lei.

Tiberiu Pintilie a afirmat ca prin aceasta expeditie, care va dura aproximativ doua luni, cei trei romani doresc sa aniverseze zece ani de la prima ascensiune suta la suta romaneasca a varfului. “Mi se pare normal sa visam la Everest, pentru ca anul trecut s-au implinit zece ani de la prima expeditie suta la suta romaneasca si mi se pare normal sa mergem acolo si sa sarbatorim”, a spus Pintilie. Adrian Fako a mentionat ca alpinistii vor beneficia si de serpasi, dar si de butelii de oxigen.

Sursa foto: facebook.com