Trei americani, PRIZONIERI in Coreea de Nord, cer ajutorul SUA pentru a fi eliberati

Trei AMERICANI DETINUTI in Coreea de Nord au lansat luni un apel in care ii solicita Washingtonului sa trimita un emisar pentru a negocia cu autoritatile de la Phenian ELIBERAREA lor.

Atent supravegheati de reprezentanti ai Guvernului nord-coreean, Kenneth Bae, Jeffrey Fowle si Matthew Miller, vizibil tensionati, au relatat, intr-un interviu pentru CNN, conditiile de DETENTIE din Coreea de Nord, un fapt foarte neobisnuit in aceasta tara comunista. Cei trei PRIZONIERI au fost intervievati intr-un hotel din capitala nord-coreeana.

“Continuati sa va rugati pentru mine”, a spus Kenneth Bae, intr-un mesaj adresat familiei si prietenilor sai.

Citeste si: TURISTI AMERICANI, JUDECATI IN COREEA DE NORD PENTRU ACTIUNI OSTILE

El a precizat ca a lucrat opt ore pe zi, sase zile din sapte intr-un lagar de munca. De asemenea, a afirmat ca este tratat “cat este omeneste posibil”. Dar, a subliniat el, starea sa de sanatate este fragila, presand, astfel, Statele Unite sa actioneze imediat pentru a-l SALVA.

“Cer Guvernului american sa trimita un emisar cat mai curand posibil, cred ca este singura mea speranta”, a spus el, potrivit Mediafax.

La Washington, Departamentul de Stat a anuntat intr-un comunicat ca “lucreaza activ” pentru ELIBERAREA celor trei barbati.

“Cerem Guvernului nord-coreean sa-i ELIBEREZE din ratiuni umanitare pentru ca ei sa poata sa se intoarca acasa”, a adaugat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jen Psaki.

“Cerem Republicii Populare Democratice Coreene sa-l ierte pe Kenneth Bae, sa-i acorde o amnistie speciala si sa-l ELIBEREZE imediat pentru ca el sa se intoarca la familia sa si sa primeasca ingrijiri”, a spus ea.

Bae a fost ARESTAT in noiembrie 2012 si acuzat ca este un activist crestin care incearca sa inlature de la putere Guvernul nord-coreean. El a fost condamnat la 15 ani de lagar de munca.

Echipa CNN a anuntat ca acest interviu i-a fost propus atunci cand se afla in Coreea de Nord intr-o deplasare oficiala.

Jeffrey Fowle s-a intors in Coreea de Nord la 29 aprilie si a fost ARESTAT pe motiv ca a lasat o Biblie intr-un hotel. El a sugerat ca fostii presedinti Bill Clinton sau George Bush sa fie trimsi pentru a negocia eliberarea lor, adaugand ca “o duce destul de bine”.

Citeste si: COREEA DE NORD AMENINTA: VOM TRAGE RACHETE NUCLEREA SPRE CASA ALBA SI PENTAGON

Matthew Miller a fost ARESTAT in aprilie dupa ce, se pare, si-a rupt viza si a cerut azil.

Trimisul special american in Coreea de Nord pentru probleme legate de drepturile omului, Robert King, a incercat in doua randuri sa se deplaseze in aceasta tara comunista pentru a incerca sa contribuie la ELIBERAREA lui Bae, dar Phenianul i-a anulat in ultimul moment tentativele de deplasare.

Sursa foto: obiectiv.info