Trei dintre cei mai bogati oameni din lume ofera o SUMA URIASA pentru CAUTAREA EXTRATERESTRILOR

Trei dintre cei mai bogati si mai inteligenti oameni din lume spera sa fie primii care sa gaseasca viata extraterestra. Seful Facebook Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner si astrofizicianul Stephen Hawking au dezvaluit ca vor asculta semnalele transmite de pe Terra 2.0.

Planeta telurica Proxima b, supranumita Terra 2.0, se crede ca detine conditiile prielnice pentru viata si se afla la doar patru ani lumina de Pamant. Trioul s-a angajat sa sustina financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambitios, intitulat “Breakthrough Listen”, care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extraterestri, informeaza vineri Mail Online, citat de Agerpres.

Luna trecuta, astronomii au descoperit dovezi clare ca cea mai apropiata stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemanatoare cu Pamantul. ” (Vestea – n.red.) a venit la doar cateva luni dupa ce Stephen Hawking si cu mine, impreuna cu sprijinul lui Mark Zuckerberg, am pornit proiectul ‘Breakthrough Starshot’ pentru lansarea unei mici nave spatiale catre Centauri, in decursul unei generatii”, a declarat Milner.

“La acea vreme, am sperat sa existe o planeta in sistemul Centauri, dar nu stiam (despre descoperirea planetei – n.red.). Acum avem o tinta precisa. Asta face misiunea mai tangibila”, a mai spus acesta. Spre deosebire de miile de exoplanete descoperite pana acum, Proxima b este accesibila de pe Pamant, potrivit oamenilor de stiinta. Desi patru ani lumina inseamna o cale lunga, viitoarele generatii de nave spatiale ar putea realiza calatoria catre aceasta planeta in cateva decenii.

Sursa foto: descopera