Trei DRONE din Coreea de Nord s-au PRABUSIT in Coreea de Sud: O provocare flagranta!

Coreea de Sud a confirmat joi, cu ajutorul unor experti americani, ca cele trei AVIOANE fara pilot care s-au PRABUSIT pe teritoriul sau in ultimele saptamani provin din Coreea de Nord.

Potrivit lui Kim Min-seok, un purtator de cuvant al Ministerului sud-coreean al Apararii, anchetatori din cele doua state au stabilit originea DRONELOR analizand datele de geolocalizare GPS continute de sistenele acestora. “Este o PROVOCARE militara flagranta”, a declarat el.

Citeste si: Coreea de Nord trage rachete in apele sud-coreene. Coreea de Sud nu se lasa mai prejos si riposteaza 

AVIOANELE fara pilot au fost recuperate in trei locuri diferite, in apropiere de frontiera intercoreeana, in perioada 24 martie-6 aprilie. Unul s-a PRABUSIT din cauza unei probleme la motor, iar celelalte doua dupa ce au ramas fara carburant.

De o conceptie rudimentara, DRONELE erau, totusi, echipate cu camere de luat vederi si au inregistrat imagini in zone de frontiera si in capitala sud-coreeana Seul, inclusiv palatul prezidential. Coreea de Nord a dezmintit ca trimis AVIOANELE fara pilot in Coreea de Sud.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat patru rachete. Alerta in Sud

Phenianul a expus AVIOANE fara pilot cu un grad redus de sofisticare la ultima parada militara, in iulie 2013. In martie 2013, numarul unu al regimului, Kim Jong-un, a asistat la manevre implicand “DRONE (AVIOANE fara pilot) de inalta precizie”, potrivit presei oficiale.

Sursa foto: gandul.info